Zoflora убива микробите красиво

Новата кампания на най-популярната британската марка дезинфектанти я разганичава от шаблоните в категорията

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Zoflora произвеждат дезинфектанти и са марка номер едно, позната от поколения във Великобритания, а напоследък с и с помощта на инфлуенсъри в сферата на почистващите продукти – т.нар. cleafluencers като MrsHinch , успява да се наложи и като една от най-обичаните марки в категорията. Zoflora имат най-голям принос за ръста на продажбата на дезинфектанти във Великобритания, с увеличената си пенетрация от 33% през 2020 г.

Сара Фозард, ръководител на домашната хигиена в Zoflora, коментира пред британски медии: „Zoflora се превърна в култова марка с изключително лоялна клиентска база, поради което постигнахме номер едно в категорията дезинфектанти. Има обаче огромна възможност да повишим общата познатост на марката и последващото ѝ навлизане в домакинствата, което предизвика създаването на тази нова кампания. Трябва да се обърнем към онези, извън силно ангажираните любители на почистването, които са мотивирани да създадат пространства, в които обичат да бъдат, особено сега, когато всички прекарваме повече време вкъщи.“

Новата кампания на Zoflora се казва „Убива красиво микробите“ и дава един доста интересен и различен поглед върху дезинфектантите. Новото послание цели да привлече към марката нови аудитории, като поставя акцент на уникалното предложение – ненадминато качество на аромата, съчетано с безкомпромисна ефективност на дезинфекцията. Научно доказано е, че Zoflora, наред с микроби и бактерии, убива и вируса-причинител на COVID-19: SARS-CoV-2.

Кампанията се фокусира върху ключовите ползи за продукта и приповдигащия и успокояващ ефект на Zoflora и ще представи въвеждането на нови и съвременни опаковки и нови аромати в момент, когато домашната хигиена никога не е била по-важна. Разработена и заснета от агенцията Quiet Storm, това ще е най-голямата медийна кампания на Zoflora за годината, с продължителност от пет месеца и бюджет от 4,3 милиона британски паунда. Кампанията включва телевизионни и VOD излъчвания на 60“ и 30“ версии на клипа, дигитална дисплей реклама и продуктов семплинг и медийно партньорство с The Daily Mail.

Режисиран от Гас Филгейт, клипът е изцяло заснет и не използва CGI, за да осигури автентичен израз на диференциращото ароматно предложение на марката от екрана. С помощта на Phantom камера на платформа, контролирана от Bolt Motion, експлозиите са заснети с висока скорост от 500 FPS, след което са комбинирани с движението на героя на скорост 25 FPS, за да постигнат завладяващи визия и усещане, което резонира през целия клип.

Според Ана Косия, директор планиране в Quiet Storm, в основата на идеята е факта, че феновете на марката я обичат толкова много, че имат специална дума за почистването на пода с нея: „ Zofloring “ (игра на думи от името на марката и английската дума за под-floor). От Quiet Storm са идентифицирали необходимостта да комуникират с потребителите по начин, който надхвърля очакванията за категорията и искат ясно да отграничат Zoflora от останалите марки и почти клиничния подход в рекламите им. Затова и новата ТВ реклама на марката я представя като по-женствена, забавна и вдъхновяваща марка, която предлага едно по-радостно, приповдигнато и възнаграждаващо чисто усещане.