Защо феновете на бургерите предпочитат Pepsi?

#BetterWithPepsi - кампанията, в която Pepsi открива логото си сред партньорите на Coca Cola

от Redlink
Защо феновете на бургерите предпочитат Pepsi?

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Pepsi твърдят, че винаги са знаели, че вкусът на тяхната напитка се съчетава прекрасно с любимите на американците храни като бургери, пица и крилца, предлагани от популярните вериги ресторанти за бързо хранене. През последните 30 години обаче любителите на бургерите са ограничени в избора си на напитки в трите най-големи вериги за бързо хранене в САЩ и са принудени да се задоволят с наличното и нямат възможност да изпитат оптималното удоволствие от любимата храна при съчетаването ѝ с Pepsi. През 2020г. Pepsi провежда "слепи" тестове с 233 мъже и жени, посещаващи ресторанти за бързо хранене, на възраст 25-44г., за да открие как бургерите на трите най-популярни в САЩ вериги се съчетават с различни безалкохолни напитки. Резултатите са категорични: участниците предпочитат Pepsi пред Coca Cola с всеки от популярните бургери на McDonalds, Burger King и Wendy’s. Изследването показва и че любителите на Pepsi са четири до пет пъти по-склонни да бъдат разочаровани от съществуващите предложения за газирани безалкохолни напитки в трите най-големи вериги за бързо хранене в САЩ.

Защо феновете на бургери предпочитат Pepsi?
Уникалният вкус и цитрусови нотки в Pepsi се съчетават безупречно с богатия вкус на говеждо месо и сирене, действайки като перфектното допълнение. Coca Cola има по-тежък вкус на ванилия и вкусови нотки, подобни на стафиди, които претоварват сочния вкус на бургер – казва шефКайл Шадикс,магистър, сертифициран нутриционист(RD), експерт по провеждането на клинични проучвания и шеф на корпоративните изследвания за глобални напитки на PepsiCo. „Специфичния вкус и ярката цитрусова нотка на Pepsi разрязват мазнините и придават на сочния хамбургер свеж, чист и възхитителен вкус“, каза шеф Кайл. "Точно както добавянето на цитрусова нотка при готвенето може да повиши вкуса и да промени целия вкусов профил на храната или напитката, поради което се използва от готвачи и миксолози по целия свят, за да се добави яркост и да се повдигне вкуса на храните и напитките, които те създават. Ето защо не е изненадващо, че Pepsi се съчетава прекрасно с бургери.“

По случай Националния ден на бургерите в края на май в САЩ, тази година Pepsi стартира проста, но ефективна кампания, с която марката се откроява като по-добър вариант от най-големия си конкурент Coca Cola за съчетаване с любимите храни на популярните вериги за бързо хранене. С кампанията марката заема позиция и насърчава потребителите да съчетаят своя любим бургер с Pepsi, с любезното съдействие на марката.


Кампанията използва разпознаваеми опаковки и други елементи на марките на McDonald's, Burger King и Wendy's, които имат партньорство с Coca Cola, и разпознава логото на Pepsi вплетено в тях. Рекламите илюстрират, че напитката „естествено“ върви най-добре с бургери. Специално за Националния Ден на Бургера в САЩ Pepsi стартира и промоционална кампания, предлагаща на потребителите безплатни напитки, като те просто трябва да снимат Pepsi и любимият си хамбургер и да го публикуват в Twitter, Instagram или Facebook с хаштаг #BetterWithPepsi. Кампанията е разработена от Alma, които работят по компонентите ѝ свързани с логото и VaynerMedia, създали рекламите с талисманите на веригите за бързо хранене. OMD работи за медия планирането и купуването, а Acceleration Community of Companies отговаря за PR компонентите на кампанията.

„В продължение на десетилетия в много вериги за бързо хранене потребителите не са имали възможността да се насладят на оптималната вкусова комбинация, която заслужават - бургер с ледено студено, освежаващо Pepsi“, каза Тод Каплан, вицепрезидент маркетинг на Pepsi. „Знаем, че бургерите вървят по-добре с Pepsi, така че искаме да предоставим на любителите на бургерите възможността да опитат една трудно уловима, но перфектно вкусна комбинация - сочен, месен, плътен бургер с Pepsi. #BetterWithPepsi е за нас забавен начин да затвърдим ролята, която Pepsi играе за подобрявянето на вкуса на бургерите, като същевременно напомним на потребителите, че имат избор, що се отнася до напитките."


Тази промоция е част от кампанията на марката #BetterWithPepsi, стартирана по-рано през май 2021, включваща 12 реклами.


Клиповете се отдалечават от нереалистичното и идеалистично изобразяване на храната в рекламите на популярните вериги и подчертават непоклатимата любов на хората към храни като сочен чийзбургер,хот-дог, крилца или пица със сирена, всяка от които е по-вкусна с Pepsi.


#BetterWithPepsi е повече от слоган за марката, това е безкомпромисно представяне на начина, по който потребителите се наслаждават на Pepsi всеки ден. "С купуването на храна за вкъщи в днешно време, мисля, че има много повече възможности за избор на напитки", каза Каплан пред медиите. „Много хора ще съчетаят напитките с храните, което обичат, и могат да имат свободата да оптимизират своя избор на напитки.“