Вижте Брад Пит в рекламата на DeLonghi

Холивудската звезда е лицето на новата глобална кампания на марката

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Брад Пит е лицето на кафемашините на италианската марка DeLonghi за следващите две години. Стартира и първата глобална кампания на марката с участието на Пит – Something Perfetto цели да повиши познатостта на марката и стимулира растежа на категорията, създадена от агенцията M&C Saatchi Milan.

Изпълнителният директор на DeLonghi Масимо Гараваля споделя, че Брад Пит е идеалният посланик, който да разкаже на света за марката. „Той е типичното въплъщение на духа на De'Longhi: смел, международен, но в същото време изтънчен и елегантен.“. Според главния маркетинг директор на марката Фабрицио Кампанела, Пит и марката имат много общи черти. Пит е популярен в цял свят и привлича и събира различни хора, точно като кафето. Кампанела добавя, че Пит илюстрира автентичността и върховите постижения, а в работата с Пит марката открива „истински професионалист“, който е точно като нейните служители, които винаги се стремят към съвършенство.

Клипът, който е в основата на кампанията Perfetto, предлага на зрителите поглед към един ден от живота на актьора. От покупката на специалната смес кафе на зърна до разходка из Лос Анджелис с мотоциклета му и спирането за бензин, кадрите в рекламата предават усещането за класическия холивудски начин на живот, съчетан с истинско чувство за автентичност – съществен елемент от посланието на De'Longhi.

Клипът е заснет от известния режисьор Деймиън Шазел, режисирал филми като La La Land и Whiplash. Оператор е Линус Сандгрен, а музиката е на композитора Джъстин Хурвиц – и двамата част от екипа на Шазел за La La Land, а визиите на кампанията са дело на известния фотограф Лаклан Бейли.

„Кампанията подчертава елегантността и естетиката на дизайна и лекотата на използване на новата напълно автоматична еспресо машина на DeLonghi-Dinamica Plus, която изпълнява обещанието на марката за Espresso Made Right™“, допълва Майк Прагер, президент и главен изпълнителен директор на DeLonghi Group Северна Америка.

Въпреки че ограничениятавъведени заради пандемията се облекчават и хората се завръщат в офисите, работата от вкъщи е много по-разпространена от преди пандемията и De'Longhi вярват, че възприемането на хибридни модели на работа ще продължи да увеличава търсенето на качествено кафе у дома.

Кампанията е свързана с по-широката стратегия на марката за свързване на света на кафе машините с качествени зърна. DeLonghi си партнира с няколко малки производители на кафе и действа като магазин за електронна търговия за независими пекари чрез своя DeLonghi Coffee Lounge, който беше отворен по време на заключване.

„Искаме да демократизираме страхотното кафе и искаме да обединим света на машините и зърната, а нашата по-широка стратегия е също така да помогнем на потребителите да се ориентират в различни видове кафе на зърна“, споделят от марката.

Брад Пит е поредната холивудска знаменитост, която популяризира света на кафето. Джордж Клуни е посланик на марката Nespresso от 2006 г., а последната реклама с негово участие популяризира социалната отговорност и стремежа за опазването на околната среда на Nespresso.

Хю Джакман е рекламното лице на собствената си марка кафе - Laughing Man coffee.

В един от най-новите проекти на рекламната агенция на Райън Рейнолдс Maximum Effort Джакман, който е познат и обичан от всички на екрана и извън него, е представен като гадняр, когото единствено собствената му марка Laughing Man Coffee може да направи приятен. Подобно на всички реклами на Рейнолдс и в тази има силна идея (директно свързана с името на марката в случая), добро изпълнение и хумор.