Visa обновява марката си за дигиталната икономика

Компанията за финансови услуги представя освежено лого и нова глобална рекламна кампания

от Redlink
Visa обновява марката си за дигиталната икономика

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

„Хората си мислят, че „познават “Visa” казва Лин Биггар - изпълнителен вицепрезидент и главен маркетинг директор на Visa. ”Потребителите и фирмите се доверяват на силата на тези четири букви и ги виждат, когато отворят портфейла си, платят на продавач, влязат в магазин или пазаруват онлайн. Това, което те не виждат, е как тези четири букви управляват най-динамичната мрежа от хора, партньорства и продукти. Ние имаме мисията да гарантираме, че Visa се разглежда като нещо повече от компания за кредитни карти и се разбира като доверена мрежа, която движи търговията напред.“

Въпреки че Visa продължава да оформя физически и цифрови транзакция с кредитни или дебитни карти, тя също така все по-често е в центъра на възможността за движение на пари. Фирма, изградена върху достъпа до икономическо включване, мрежата Visa свързва 3,6 милиарда пълномощия, над 70 милиона търговски обекта, десетки хиляди партньори и повече от 11 трилиона долара годишен общ обем. Само през последните пет години Visa е инвестирала 9 млрд. долара в технологии, за да оформи бъдещето на търговията, предоставяйки диференциран набор от продукти, услуги и предимства. Мрежата на Visa помага на работещите на свободна практика гъвкавостта да получават заплащане в реално време и улеснява плащания от човек на човек, с които могат да се изпращат и получават пари между милиарди карти и сметки по целия свят, както и големи корпоративни плащания, които да се извършват по-лесно трансгранично.

Новата, дългосрочна кампания на марката подчертава силата на сигурната глобална мрежа на Visa, която дава възможност за модерно движение на пари и разширява икономическия достъп.

Приканвайки света да се "запознае с Visa", глобалната компания за платежни технологии разкри първата фаза от развитието марката, в навечерието на откриването на Олимпийските игри в Токио, на които Visa е ексклузивният технологичен партньор за плащания.

Съобразена тясно с бизнес стратегията на компанията, тази фаза включва дебюта на динамична глобална маркетингова кампания и модернизиран външен вид на емблематичната лого на Visa.

Разработен от глобалната творческа агенция на Visa, Wieden + Kennedy, клипът на режисьора Malik Hassan Sayeed приканва света да „се запознае с Visa“ – мрежа, работеща за всички, която позволява на хората по целия свят да „преместват пари от тук до там“.

За създаването на кампанията Visa работи също и с фотографа Камила Фалкес и аржентинския режисьорски екип Pantera & Co. Допълващи основния филм са поредица от по-кратки клипове за дигиталните канали и визии за външна реклама, които показват широтата на мрежата Visa, работеща за осигуряване на достъп и напредък в търговията за реални хора на реални места по света.

Клиповете показват как хората използват смартфоните си, за да обменят средства и да купуват стоки от малкия бизнес.

Visa демонстрира гъвкавостта в съвременните начини на плащане и начините, по които марката свързва местни производители с глобални търговци.


Друг клип от поредицата намига към бъдещето, в което купувачите ще могат да използват криптовалута за купуване на ежедневни предмети като шапки.

Кампанията демонстрира и как Visa може да бъде от помощ за превръщането на допълнителната работа в глобални сензации.

Изградена в партньорство с водещата световна фирма за дизайн на брандове Mucho, която е работила с PayPal и Venmo, новата визуална идентичност на Visa включва актуализация на логото, нова цветова палета и специално разработен шрифт.

За да помогне за подобряване на визуалната си идентичност на малките екрани и динамични дигитални платформи, Visa актуализира своята марка до по-светъл нюанс на синьото. Новата възродена идентичност на Visa символизира промяната в марката, която се адаптира към новата дигитална ера във финансовия сектор и ценностите, които марката отстоява: доверие, сигурност, приемане и включване.

Актуализираното лого, което се състои от три хоризонтални ленти в познатите за марката цветове синьо, бяло и жълто, според Лин Биггар предефинират ролята на Visa като глобална мрежа за приемане. Този символ е знак за равенство в цветове на Visa, което според Биггар представлява ангажимента на Visa като фирма с мисия да направи търговията достъпна за всички.

Освеженото лого и новата бранд идентичност първо ще се появат в дигиталните канали, корпоративните комуникации и първоначалните реклами от кампанията „Meet Visa“ като планът е до края на 2021 гoодина да бъдат разпространени във всички 200 държави, в които Visa работи.