Танци на улицата против тъга

Мобилен мини танцов клуб Fandangoe Discoteca кани хората да изтанцуват мъката си.

от Redlink
Танци на улицата против тъга

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Covid криза, климатични промени, тежка загуба или раздяла – като се започне от вечните причини до тези, специфични за нашето време, всеки има причини да скърби.

Един от начините хората да се справят с негативните си емоции е да танцуват. Танцът е редовна част от погребенията и изразяването на тъжни чувства в много култури. Инсталацията Fandangoe Discoteca следва тази идея. Това е мини диско куб, създаден от художничката Ани Фрост Никълсън (fka The Fandangoe Kid), за да помогне на хората да поддържат психичното си здраве, като се справят със скръбта по нов начин.

Проектирането започва като художничката взема за основа емблематичния модулен павилион K67, проектиран от Saša Mächtig през 1967 г. Тя оцветява модула в ярки цветове и добавя звукова система. Дискотеката побира DJ и осем души и ще пътува от фестивалите в Лондон и Милтън Кейнс през юли и август, след това до Берлин през септември.

Fandangoe Discoteca е разработена в партньорство с The Loss Project, който се стреми да подкрепи хората да приемат загубата като част от живота. Проектът се основава на Grief Raves, по-ранен проект, който е имал за основа събирането на хора, които носят и изпълняват песни, "които ги свързват с хора, които са обичали и са загубили, песни за моменти на скръб, музика за всякакъв вид загуба."

Създавайки безопасно и специално пространство, The Fandangoe Discoteca позволява на участниците да се откажат от обществените задръжки и да се включат в танца като невербална среда за изразяване, насърчавайки чувството за споделено преживяване и единство при загуба.