Проверка на 2021 – кое се сбъдна от тенденциите в културата, технологиите и пътуванията

В началото на всяка година Wundeman Thompson Intelligence публикува своя доклад Future 100, в който предвижда тенденциите, иновациите и промените в културата, които ще формират идващата година. В края на годината анализаторите отчитат успешните си прогнози. Ето три от тях.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
The Ralph Lauren Winter Escape on Roblox

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Култура - Разширяване границите на игрите

Игралните пространства продължават да се трансформират като платформи за събития и присъствие на виртуални събирания.

Платформите за игри са домакин на големи събития, действащи като виртуални зали. Rift Tour на Ариана Гранде, случващо се на Fortnite, стартира през август и позволи на играчите да гледат, танцуват и пътуват виртуално в играта по време на концерта. Работните срещи и професионалните събития също се възползваха от игралните платформи. Конференцията и фестивалът South by Southwest (SXSW) 2021 се състояха на Unreal Engine, достъпни за хиляди зрители.

Брандирани виртуални светове се появяват в различните индустрии, генерирайки ангажираност с нова публика. Vans World стартира като виртуален скейтпарк през септември, където играчите на Roblox могат да практикуват трикове за скейтборд, да проектират свои собствени обувки и скейтборди на Vans и да пробват виртуална екипировка. Hyundai Mobility Adventure започна в Roblox през септември и се състои от пет „парка“, където потребителите могат да се състезават, да играят игри, да научат за технологиите на Hyundai и да участват във фестивали. Roblox също така е домакин на Ralph Lauren Winter Escape, временно съществуващо пространство с празнична тематика, където потребителите могат да усетят света на Ralph Lauren и да закупят артикули от колекцията с ограничен тираж.

Развитието на виртуални недвижими имоти също се трансформира съответно. Upland събира 18 милиона долара при оценка от 300 милиона долара през ноември за своята базирана на NFT игра за виртуални недвижими имоти. Светът на виртуалните игри Sandbox е домакин на първото свое многоседмично събитие от ноември до декември, което позволява на геймърите да купуват дигитална земя, да създават незаменими токени в играта и да си осигуряват приходи от своите действия.

Технологии и иновации - Устойчивост на данните

Марките се ангажират да се борят с дигиталните си отпечатъци върху околната среда.

Mastercard стартира глобална лаборатория за иновации в устойчивото развитие през септември в Стокхолм, Швеция. Глобалният център за научноизследователска и развойна дейност ще разработва дигитални продукти и решения с оглед на климата, като същевременно ще подкрепя стартиращи фирми и клиенти, работещи в същата посока.

NHS Digital обяви план за преминаване към въглеродно неутрални практики, включително преразглеждане на облачните хостинг технологии. Новият ангажимент ще подкрепя персонала и ще актуализира устойчивите практики в цялата компания.

Съветът за копаене на биткойни e основан през юни 2021 г. с цел повишаване на прозрачността в индустрията. За да смекчи реакцията към високото потребление на енергия в индустрията, групата цели да стандартизира отчитането на енергията и да отговори на опасенията на световната общност, свързани с биткойните.

„Биткойн градът“ в Ел Салвадор обяви плановете си да бъде построен в основата на вулкан, който ще захранва добива на биткойни с геотермална енергия.

Пътуване и гостоприемство - Информирани пътувания

Пътуващите се обръщат към приложения, за да си гарантират устойчиво и безопасно пътуване.

Пътуващите вече могат да проследяват въглеродният отпечатък на полета си преди да го резервират чрез оценките за въглеродни емисии на Google Flight. Всеки полет е обозначен като висок, нисък, типичен или неизвестен.

Екологичната осведоменост движи пътуването и по други начини. Европейската комисия предложи инициативата „Европейска година на железопътния транспорт“ през 2021 г., като подчертава този устойчив и безопасен вид транспорт във времената след пандемията.

Докладът за устойчиво пътуване на Booking.com за 2021 г. оценява отговорите на 29 000 пътници от 30 държави. 61% заявяват, че пандемията е накарала потребителите да искат да пътуват по-устойчиво, а 49% смятат, че няма достатъчно устойчиви възможности за пътуване. За да се бори с това, Booking.com вече показва сертификати за устойчивост, издадени от трети страни, за имоти по целия свят.