Почивка за подмладяване на тялото и ума

Местата за отдих по света предлагат набор от процедури, с които да помогнат на клиентите си да се почувстват подмладени за дълго след посещението си.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Почивка за подмладяване на тялото и ума

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Заминавайки на почивка, гостите и пътешествениците търсят нещо повече от възможност да се отпуснат: те търсят терапевтични грижи и се насочват към луксозни процедури за цялостна релаксация. Затова все по-често подобни пълноценни процедури за ума и тялото превземат спа центровете по света.

Спа центърът Leaf в Маями, известен още като Brickell, въвежда наскоро медитативен масаж за най-добро изживяване на баланса между ума и тялото. Масажът започва с водена медитация и се слива с физическия масаж с вибрации от звукова купа.

Pharomatiq Spa в Maslina Resort в Хърватия включва природата в своето цялостно предложение. Техният пакет включва съставки от местната флора и фауна в процедурите на спа центъра, за да свърже органично посетителите с местната природа. След терапията спа центърът насърчава гостите сами да изследват острова.

Armathwaite Hall Hotel and Spa предлага изживяване в рамките на „почивка, възстановяване, преоткриване на първичното“ като форма на бягство в Обединеното кралство. Сесиите започват с горско къпане с водач и завършват с интерактивна уелнес сесия сред множество диви животни. Гостите могат да хранят, да галят и да си играят с алпака, лемури и множество други застрашени и опитомени видове като начин да се отпуснат, да релаксират и да се свържат отново с природата и със себе си.

Selfridges, известният магазин в Обединеното кралство, пренастройва предлагането си, за да се приведе в съответствие с потребителските очаквания, препозиционирайки се като търговец на „добро усещане“ с подбрани продуктови изживявания, релаксиращи „сетивни изживявания“ и „нов вид терапия“, която свързва купувачи с терапевти за увереност, специалисти по дишане и дори секс терапевти.

Изискването за луксозен релакс идва от потребителите, които искат да се чувстват добре, а не само да изглеждат добре. Selfmade, уелнес марка, чиито продукти се основават на концепции за психично здраве и психология, използва тази нужда да се чувствате добре вместо да изглеждате добре. Главният изпълнителен директор и основател на Selfmade Стефани Лий казва пред Wunderman Thompson Intelligence, че идеята зад марката е „да се промени дефиницията от „какво е да си красива“ към „да се чувстваш красива“.

Спа центрове и дестинации, които искат да привлекат потребители, ориентирани към уелнес, предлагат процедури и преживявания, които подобряват самочевствието и психичното здраве, за да се ангажират по-добре с посетителите и да отговорят на техните нужди.