Новият лексикон на приложенията за запознанства

Потребителите на приложения за срещи започват да включват психологически термини в своите търсения и дефиниции за запознанства.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Новият лексикон на апликациите за запознанства

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Популярността на някои психологически термини в социалните медии вече прониква и в разговорите за запознанства. Ghosting е често срещан термин, отнасящ се до някой, който просто е спрял да отговаря на човека, с когото са се срещали спорадично (или сериозно). Думата е модерен термин, използван широко. Но сега в разговорния език навлизат и други термини: love bombing (любовно бомбардиране), trauma bonding (обвързване с травма), breadcrumbing (откъслечни сигнали), attachment style (стил на привързаност) и еmotional labor (емоционален труд), са само няколко. Бъдещите партньори са наясно с тези термини и се позовават на подобни поведения и модели в приложенията и на срещите си като начин да съобщят своите нужди, страхове и минали връзки на хората, с които се запознават.

В приложенията много хора уточняват дали са на терапия или не, което често действа като зелен флаг за други, които гледат профила им. Да бъдеш на терапия или дори да си отворен за терапия и психически уелнес практики сигнализира, че човекът е в хармония с емоциите си и отразява собствените си проблеми и предизвикателства. „Това е част от конкурентното предимство“, каза професорът по психология в Калифорнийския университет в Дейвис Пол Истуик пред The ​​New York Times. Той обяснява, че потребителите на приложенията могат да покажат своето психическо здраве чрез отношението си към терапията и умственото съзряване: „Борих се с предизвикателствата на моето детство и се замислих дълбоко върху моите проблеми“, предлага той като пример. Освен да сте на терапия, дори да сте запознати с определени термини, използвани в терапията или психологията е полезно, когато се ориентирате в света на запознанствата.

В края на 2022 г. Hinge добавя функция за тип връзка към своя интерфейс. Опциите показват дали даден човек се интересува от моногамна или немоногамна връзка и предлага опция да бъде отворен към двете. Много хора, особено поколение Z, са отворени към неясни и развиващи се ситуации, които могат да се приспособят към променящия се начин на живот на всеки човек. Сега тези хора могат да бъдат откровени относно идеалната си връзка и да променят това, което търсят, като го заявят официално в своите профили за запознанства.

Статия в Dazed разглежда дали настоящата промяна в запознанствата подсказва настъпването на по-либерална, пост-романтична ера. Приложенията за запознанства от години изчисляват и намират подходящи партньори въз основа на техните харесвания, нехаресвания и местоположение. Потребителите на тези приложения плъзгат надясно или наляво, ако видят снимка, личностна черта или шега, която харесват в нечий профил. Сега терапията и уелнесът са най-важното и те са новият сигнал за това дали има съвпадение.

Тъй като популярността на психичното здраве и образованието продължава да нараства, бъдещите партньори използват това знание, за да си гарантират, че намират здрави, съвместими партньори.