Нова медия – докато се зареди електромобилът

Масовото навлизане на електрическите автомобили отваря нови възможности за достигане до потребителите докато чакат да се зареди батерията.

от Redlink
Нова медия – докато се зареди електромобилът

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Откриването на нови точки за контакт с потребителите е важно и вълнуващо за рекламодателите, защото дава възможност за привличане на вниманието в свят, в който това е все по-трудно.

Идеята за автономни автомобили и техния медиен потенциал се разработва от няколко години насам, но в доста хипотетична форма – днес обаче реално се появяват нови бизнеси, предназначени да забавляват шофьорите в по-малко футуристичен сценарий: докато чакат техните електрически автомобили да се заредят.

Автомобилите все повече приличат на компютри и много нови модели разполагат с екрани с изключително висока разделителна способност. Въпреки че много от медийните идеи са в относително детска възраст, има нарастващи медийни възможности не само за шофьорите, но (както Uber тества в момента) и за пътниците.

Електрическите автомобили предлагат нови възможности, свързани със зареждането на батерията. Дори най-бързите опции за зареждане, които са налични само на определени места, отнемат около 20 минути за пълно зареждане, докато повечето битови опции отнемат няколко часа.

Освен усилията на производителите на електрически автомобили като Tesla, които дебютират с игри, видео стрийминг и дори функции за караоке още през 2019 г., нова реколта от бизнеси изграждат игри и медийни платформи за електрически автомобили, както пише The Next Web.

Една такава компания е N-Dream, швейцарски стартъп, който сега си партнира с BMW, за да вкара игри на екраните на таблото на автомобила, с телефона на потребителя като контролер.

View this post on Instagram

A post shared by Private Hire News (@privatehirenews)

Главният изпълнителен директор Антъни Кликуот казва, че идеята им е дошла от наблюдения върху хора, които играят игри на телефона си, докато чакат колите им да се заредят, въпреки че имат голям екран точно пред тях.

The Next Web се опитват да развият забавлението в колата като напълно нова тенденция, като оптимистично си представят, че колата може да се превърне в приятно място за забавление или направо нова точка за контакт с потребителите. Но рекламодателите трябва да вземат предвид и потенциално разочарования зрител/играч, който се забавлява просто защото е заседнал в колата си за някъде между 20 минути и няколко часа, принуден да си намери занимание