Метаболитни марки

Метаболитното състояние на организма е най-новия показател за състоянието на тялото, който потребителите започват да следят редовно.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Метаболитни марки

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средната възраст вече не е виновник за наднорменото тегло, според ново проучване, публикувано през август 2021 г. от Science, което разкрива, че скоростта на метаболизма остава стабилна във възрастта между 20 и 60 години. Изводите от проучването хвърлят нова светлина върху връзката между здравето на червата, енергийните нива и храносмилането, и как те могат да се оптимизират.

В началото на годината д-р Уил Коул публикува „Интуитивно постене“, книга за това как да се използва гладуването за презареждане на метаболизма и укрепване на здравето – изданието, което Гуинет Полтроу избра за първа книга, публикувана от Goop Press като част от ново издателско партньорство с Rodale Books, подразделение на Penguin Random House. Д-р Коул сравнява гъвкавия подход към гладуването с „доказан йога клас за вашия метаболизъм“. Насърчаването, поддържането и рестарта на метаболизма се превръща в пространство, което уелнес стартъпите се втурват да заемат - със здравословни предложения, които са лесни за усвояване.

снимка: Levels

Проследяващи метаболизма апликации – този вид тракери получават много внимание през последните месеци. Lumen, който стартира през май 2020 г., след като събира над 17 милиона долара финансиране, обещава да „хакне метаболизма ви“. Създадено от Михал и Мерав Мор, устройството на Lumen работи на принципа на дрегер - след едно издишване технологията анализира в реално време дали потребителят изгаря въглехидрати или телесни мазнини за енергия и предлага съвети относно храненето, фитнеса и плановете за сън.

Базираните в Ню Йорк Levels създават био-устройство за носене от потребителите, което следи и максимизира метаболитния разход на потребителите, за да живеят „по-дълъг, по-пълноценен и здравословен живот“. Основана през 2019 г., стартиращата компания получава инвестиция от 12 милиона долара през ноември 2020 г. за своето устройство за носене, което в момента е в бета етап, като плановете са да бъде пуснато за потребителите скоро. Базираната в Хелзинки Veri е друго стартиращо предприятие за био-проследяващо устройство за носене, основано през 2020 г. Неговото устройство проследява нивата на кръвната захар и се свързва с приложението на Veri, което действа като „метаболитен компас“.

Бустери - Искате да заредите максимално метаболизма си? Goop и Sakara имат супер прахове със съставки за насърчаване на метаболитното здраве. Супер прахът на Sakara за метаболизъм използва растителни съставки като екстракт от хвощ, който облекчава подуването и екстракт от водорасли, който поддържа липидния метаболизъм, според сайта на марката. Супер прахът на Goop за повишаване на метаболизма включва 7-Keto® DHEA, съставка, за която е доказано, че ускорява метаболизма и поддържа здравословно телесно тегло, казва марката.

Междувременно стартиращата компания за пребиотична сода Mayawell започна продажби през 2020 г. и използва органично, ръчно събрано активно агаве, което „засилва метаболизма, укрепва имунната система и подобрява храносмилането“.

Изследванията показват, че само 12% от американците се считат за метаболитно здрави, според проучване от 2018 г. на Университета на Северна Каролина в Училището по глобално обществено здраве „Чапли Хил“ в Гилингс. Тъй като поддържането на здравето се превръща в основен фокус за всички, метаболитните марки излизат на пазара, за да отговорят на нуждите за по-здравословен живот и продукти за онези, които се отнасят с повишено внимание към правилния начин на живот.