Климатичен оптимизъм

GenZ обръщат тревогата си за климата в климатичен оптимизъм.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Климатичен оптимизъм

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Отношението на поколението Z към усилията, свързани с изменението на климата, се измества от песимизъм към оптимизъм, в унисон с подхода на марките да предлагат на своите потребители безграничен оптимизъм и игрива позитивност. След години на отчаяние, страх и безпокойство, хората прегръщат силата на оптимизма. Приемайки сериозно опустошението и глобалната екологична ситуация, марките могат едновременно да насърчават потребителите с климатичен оптимизъм, задавайки колективна посока за положителна промяна.

Поколението Z се справя с изменението на климата успешно, като изпълнява своята роля за борба с него и едновременно с това намалява безпокойството за него. Според проучване от 2021 г. на Wunderman Thompson Data за доклада Regeneration Rising, 66% от респондентите изразяват безпокойство относно това как изменението на климата ще се отрази лично на тях, което се увеличава до 72% при поколението Z.

За да се пребори с това чувство на безпомощност, поколението Z демонстрира съзнателна позитивност и предприема всички възможни действия. Според отделни данни, събрани от Wunderman Thompson Data: 85% от анкетираните са готови да преосмислят начина, по който живеят и харчат, за да се справят с изменението на климата, а 70% са готови да направят драматични промени в начина си на живот, ако това ще помогне за справяне с изменението на климата.

В специална поредица Guardian разказва за няколко представители на поколението Z, тяхната екологична работа и стремеж към малки стъпки за подобряване на ситуацията в техните общности.

23-годишната природозащитничка Захра Биабани стартира In the Loop като част от мисията си да направи устойчиви и етични марки достъпни за своето поколение. Нейната платформа предлага дрехи под наем, отстъпки за еднократни наеми, дори чанти за многократна употреба, всички управлявани от гаража на нейните родители в Хюстън, Тексас. Биабани казва пред Guardian, че „климатичният оптимизъм е само рамка за отключване на пълния потенциал на климатичните решения, от които отчаяно се нуждаем“. Томас Лорънс, също на 23 години, основава Good People Inc: друг устойчив пазар, който има амбицията да се конкурира с Amazon.

Няколко млади активисти в областта на климата настояват, че не е твърде късно – все още има толкова много хора по света, които могат да задвижат работещи решенията за климата и да ги поддържат. 25-годишната Ейлиън Ууд, която се занимава с устойчиви решения вярва, че общият разказ за края на света „трябва да премине към решения“ - нещо, което тя популяризира в TikTok. С близо 326 000 последователи, @thegarbagequeen предлага на своята аудитория положителна перспектива и правдоподобни решения, които последователите й могат да прилагат в собствените си общности. Тя развенчава дезинформацията за бъдещето на изменението на климата, отбелязва законодателните победи и се бори за въвеждане на законодателство за подобряване на прилагането на рециклиране или намаляване на употребата на пластмаса от местните власти и правителството в Обединеното кралство.