Спонсорирането на бюлетини – част от бъдещето на насочената реклама

Защо спонсорството на бюлетини привлича интереса на рекламната индустрия

от Redlink
Спонсорирането на бюлетини – част от бъдещето на насочената реклама

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Въпреки че насочената реклама съществува поне от 1995 г., тя получи значителен напредък през последните години. Чрез уеб бисквитките маркетолозите имат достъп до нещо повече от възрастта и географското разположение на потребителя. Те също така могат да видят поведенчески данни, като например какви продукти е закупил или кои уебсайтове е посетил. В същото време много потребители изразяват разочарование от насочените реклами и предприемат действия, за да ги избегнат. Според eMarketer на Insider Intelligence, 1 от 4 потребители е използвал adblockers (рекламни блокери) през 2021г. В доклад за 2021 г. на Security.org се посочва, че 41% от възрастните в САЩ използват виртуални частни мрежи (VPN) за работа и отдих. Тъй като инструментите за поверителност набират популярност, в днешно време рекламодателите изпитват все повече трудности да достигат ефективно до целевата си аудитория.

На помощ идва спонсорството на бюлетини.

Обмисляли ли сте някога спонсорство на бюлетин? Ако не сте, може да се окаже, че пропускате ценни маркетингови възможности.

Спонсорството на бюлетин е тайната на умелия маркетолог за достигането на персонализирани послания до конкретна аудитория, без да се нарушава поверителността на данните или да изглеждат като „твърде насочени“.

Какво представлява спонсорството на бюлетин?
Спонсорството на бюлетин е платена реклама, поставена в имейл бюлетин. В сравнение с други рекламни канали като уебсайтове или платформи за социални медии, за тези рекламни послания е по-вероятно да достигат до по-ангажирана аудитория, като в същото време са изправени и пред много по-малка конкуренция.

Марките, които са възприели този рекламен носител, го намират за незаменим поради някои негови предимства и ключови тенденции в съвременния свят:

– Имейлът като маркетингова платформа превъзхожда други канали.
Всъщност изследванията показват, че имейл маркетингът е по-вероятно да стимулира продажбите, отколкото маркетингът в социалните медии. Някои проучвания дори са открили средна възвръщаемост от $36 за всеки $1, похарчен за имейл ммаркетинг.

– Повече от 40 години бюлетините все още растат.
Имейл бюлетините съществуват почти толкова дълго, колкото самия имейл. Първият бюлетин – EMMS (Системи за електронна поща и съобщения), работи от 1977 до 2001 г. Оттогава насам бюлетините продължават да се развиват като мощен инструмент за информация и маркетинг.

– През последните няколко години бюлетините отбелязват скок в популярността си.
Според проучване на LiveIntent от юли 2020 г., 53% от издателите са забелязали увеличение на ангажираността със своите имейл бюлетини след началото на пандемията от Covid-19.

– Популярността на бюлетините не е временно явление.
Ако бизнес решенията на водещите в индустрията компании са показателни за нещо, то е че очакванията са за продължителен растеж на бюлетините. В края на 2020 г. Insider Inc. завърши придобиването на Morning Brew, оценявайки бюлетина на около 75 милиона долара. Малко по-късно, през февруари 2021г., The Hustle обяви, че e придобит от платформата за маркетинг и продажби HubSpot.

– Клиентите стават все по-сериозни по отношение на поверителността.
Въпреки че много рекламни канали позволяват на търговците да пускат все по-целенасочени реклами, тази технология е подложена на все по-голям контрол. Както потребителите, така и правителствата отправят оплаквания към насочената реклама. Проблемите варират от опасения относно поверителността на потребителите до отрицателните ефекти върху психичното им здраве. Google вече обяви плановете си за постепенното премахване на бисквитките на трети страни- промяна, която драстично би ограничила достъпа на рекламодателите до данни.

За щастие на търговците, спонсорството на бюлетин позволява на рекламодателите да се насочат към аудитории, без да нарушават регулациите за поверителност. Подобно на други видове спонсорство, спонсорството на бюлетини позволява естествена интеграция на марката и селектирана аудитория. Уникалните предимства на имейл бюлетините, включително директния достъп и личните послания, ги превръщат в много удачен избор за маркетолозитв.

На специализирани платформи като Paved много издатели пускат своите бюлетини, насочени към групи по интереси. Това улеснява рекламодателите да намерят своите целеви аудитории, използвайки минимални данни. Например, ако рекламирате бизнес за гледане на кучета, не е нужно да съставяте списък с всички, които наскоро са си резервирали среща с развъдник. Вместо това можете да си партнирате с бюлетин за собственици на кучета, за да получите достъп до цял списък от любители на кученца. Разбира се, платформите също така насърчават бюлетините да включват демографски данни, като възрастово разпределение, пол, индустрия, длъжност и среден доход на домакинството. Тази информация обаче е много по-малко инвазивна и много абонати са готови да я споделят сами в замяна на по-персонализирано съдържание. Регистрирането на акаунт като рекламодател в платформи като Paved осигурява инструмент за комуникация с различни пъблишъри „на едно гише“ и позволява автоматичното проследяване на ефективността на всяка проведена кампания.

Тъй като моделът за спонсорство на бюлетин не зависи от задълбочени данни за проследяване, то определено се очертава като обещаваща инвестиция в бъдещето на рекламата.