Седмица 30 – повече политика, по-малко Олимпиада

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 30 – повече политика, по-малко Олимпиада

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Седмицата от 26 юли до 1 август е с малък ръст в средноседмичната гледаемост, който е по-скоро политически обусловен, отколкото свързан с олимпийските игри.

Поглед върху гледаемостта по групи показва, че БНТ и The Sales House (Евроспорт), където се излъчват олимпийските игри имат ръст, който се обяснява именно с интереса към състезанията. Доброто представяне на българските спортисти досега може да увеличи рейтингите на Олимпиадата още повече.

Поглед към програмите обаче показва повишен интерес към политическите анализи и новини. „Лице в лице“ се качва до шеста позиция с предаването си от 27 юли, в който са обсъждани преговорите за нов кабинет. На десето място е „Панорама“, където гостува предложения за премиер Пламен Николов. Повишават се рейтингите на късната емисия новини на бТВ, както и на следобедната емисия, а в Нова телевизия значително по-голям е интереса към „Ничия земя“ на 31 юли, което е повторение на най-гледани стари епизоди.

В рейтингите на предаванията в най-гледаното време няма особена промяна, видимо е само намалението в интереса към повторението на сериала „Скъпи наследници“.