Седмица 17 – празничен уикенд

Приближаване до миналогодишните нива

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 17 – празничен уикенд

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Данните за средноседмичните рейтинги между 22 и 28 април показват приближаване до миналогодишните нива, което е добра новина за телевизиите след няколко седмици на спад. Данните са за всички зрители над 4 години.

Интересът на зрителите през седмицата варира и е най-нисък през уикенда, в случая с два празника – Лазаровден и Цветница. В добавка с хубавото време, предаванията в прайм тайма през уикенда показват видимо намаление в рейтингите – по-малко при лидера „Като две капки вода“ и повече при „Защо, господин министър?“, „Бригада нов дом“ и „Един за друг“. Промяната е особено индикативна за намаляла гледаемост именно в събота, когато двете предавания, излъчвани на гърба едно на друго, едновременно губят аудитория.

Увеличават се рейтингите на вечерните новини, като и по двете телевизии – бТВ и Нова – става въпрос за емисиите във вторник. Денят не се отличава с изключителни новини, водещата и за двете телевизии е номинацията на Елена Йончева за евродепутат от ДПС, наред със задържането на журналиста Димитър Стоянов и ваксинацията срещу коклюш.

Погледът върху публицистичните предавания потвърждава за поредна седмица продължаващия слаб интерес към политиката и анализите. Прави впечатление и липсата на предаването на Лора Крумова „На фокус“, тъй като водещата е заета с класацията „Най-големите постижения след 1989 година“, приключила тази неделя.