Седмица 18 – бавно възстановяване

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 18 – бавно възстановяване

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

След рекордно ниската гледаемост през миналата седмица, в периода 3-9 май среднодневните рейтинги са малко по-високи.

След празничната седмица около Великден, хората се връщат у дома и гледаемостта по дни ясно показва по-високите рейтинги в почивните дни – последния от празниците във вторник, 6-ти май и уикенда след това. Това завръщане към нормалните телевизионни навици е добра новина за телевизиите.

Подреждането на предаванията показва предпочитания към развлекателно съдържание за сметка на новините, които са по-ниско в класацията от обичайното, като това се отнася и за двете големи телевизии.

Разликите в рейтингите спрямо миналата седмица за групата зрители между 18 и 49 години също са показателни за възстановяването на традиционната гледаемост. Връщат се зрителите на неделните предавания – „България търси талант“ и „Забраненото шоу на Рачков“, които муналата седмица имаха голям спад в рейтингите. В класацията попада филма в понеделник вечерта, тъй като е в почивен ден и е имал повече зрители от обичайното за този ден. Доста голям е и ръстът на съботните предавания в прайм тайма.

В динамиката на развлекателните предавания се вижда, че „Като две капки вода“ продължава да е лидер и не губи зрителския интерес, докато останалите предавания са с по-ниски рейтинги от тези в началото на сезона.

Сериалите остават стабилни, като двете заглавия с по-нисък рейтинг миналата седмица – „Съни бийч“ и „Отдел издирвани“ са върнали част от зрителите си.