Проверка на 2021 – кое се сбъдна от тенденциите в работата, здравето и финансите

В началото на всяка година Wundeman Thompson Intelligence публикува своя доклад Future 100, в който предвижда тенденциите, иновациите и промените в културата, които ще формират идващата година. В края на годината анализаторите отчитат успешните си прогнози. Ето три от тях.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Проверка на 2021 – кое се сбъдна от тенденциите в работата, здравето и финансите

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Работа – Служителите като активисти

Работниците говорят открито и държат работодателите си отговорни в различни сектори и индустрии.

През август служителите на Apple стартират AppleToo - уебсайт за служителите, в който да докладват за тормоз и дискриминация в рамките на компанията. Сайтът има за цел да държи ръководството отговорно за по-рано премълчавани оплаквания от служители.

Служителите на Netflix протестираха срещу работодателя си, след като компанията излъчи трансфобски коментари, направени от Дейв Шапел в неговото комедийно шоу. Служителите напуснаха сградата на компанията в Лос Анджелис през октомври, като държаха Netflix отговорен за насърчаването на трансфобията и нетърпимостта в продукцията.

Акционери и служители от компанията за видеоигри Activation Blizzard напуснаха и протестираха, след като главният изпълнителен директор Боби Котик пренебрегна твърденията за сексуални злоупотреби, случващи се в рамките на компанията. Активистите от всички отдели поискаха компанията да действа по тези жалби и главният изпълнителен директор да подаде оставка незабавно.

Здраве – Бъдещето на фитнеса

Марките развиват фитнес технологиите, предлагайки различни оферти за виртуални тренировки.

През септември Apple обяви, че членовете на нейната услуга Fitness+ ще могат да тренират заедно, използвайки новата опция SharePlay. Потребителите могат да стриймват съвместно своите видеоклипове за тренировки на устройства на Apple за интегрирана, виртуална тренировка от разстояние.

Мета купи Within през октомври: става въпрос за приложението за VR фитнес, което създаде популярните тренировки със светлинен меч Supernatural.

Смарт фитнесът Tonal обяви през октомври, че Леброн Джеймс е новият инвеститор в продукта. Освен че е партньор и посланик на марката, отличното физическо състояние на Джеймс и статутът му на топ спортист говорят сами за себе си - поне това твърди най-новата кампания на Tonal.

Финанси - Въздействието на инвестициите

Фирмите насочват средства към отговорни и устойчиви ресурси с инвестиции, базирани на ценности.

Глобалната финансова индустрия заяви, че ще инвестира 130 трилиона долара за борба с изменението на климата. Обявена през ноември на конференцията по изменението на климата в Глазгоу, инициативата на Финансовия алианс Net Zero е с ангажимент да използва капитала за фундаментално преструктуриране на подкрепените от тях предприятия, финансови фирми и индустрии за въглеродно неутрално бъдеще до 2050 г.

През септември Facebook – сега Meta – обеща 50 милиона долара за отговорно изграждане на метавселената. Техните XR програми и фонд за научни изследвания ще гарантират, че парите се насочват към приобщаваща и овластяваща технология в метавселената, със специално внимание към поверителността на данните, безопасността и достъпността.

Square обяви през юни, че ще инвестира 5 милиона долара в изграждането на операция за добив на биткойни, захранвана от слънчева енергия. В партньорство с фирмата за блокчейн технологии Blockstream Mining, Square казва, че поема „ангажимент за по-нататъшно приемане и изграждане на ефективни възобновяеми енергийни източници в рамките на екосистемата на биткойн“.