Приобщаващ дизайн

Пет последни иновации в продуктовия дизайн, които целят да приобщят пренебрегвани групи.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Приобщаващ дизайн

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Обръщайки се към приобщаването, много марки се фокусират върху адаптивен дизайн, за да гарантират, че техните продукти и платформи са възможно най-достъпни. От мода, през технологии до лична грижа, продуктовият дизайн се развива, за да обслужва разнообразни общности по нови начини.

Wunderman Thompson: Degree Inclusive

Unilever разбива традицията с Degree Inclusive, радикално преработена опаковка за дезодоранти, която улеснява отварянето и прилагането на дезодорант за хора с ограничена подвижност. Кристина Малън, ръководител „Приобщаващ дизайн“ в Wunderman Thompson, е помогнала за създаването на концепцията, която включва кука за съхранение, магнитна капачка за лесно отваряне и брайлови етикети като част от окончателния дизайн.

Microsoft Digital обяви през март 2021 г., че включва по-приобщаващи стандарти за технически дизайн, за да направи работата на служителите си по-достъпна.

Nike GO FlyEase

Nike GO FlyEase е иновативна маратонка за обуване без ръце, която ще бъде достъпна на масовия пазар по-късно през 2021 г. Считан за „достъпен и овластяващ“, този пробивен дизайн улеснява слагането на обувките само с една стъпка. Интуитивен и приобщаващ, дизайнът на маратонката е важен и като модна тенденция.

Issa Rae and LIFEWTR for Life Unseen

LIFEWTR и Issa Rae работят заедно, за да се борят за справедливо представяне на всички групи в изкуствата. През април 2021 г. те стартират платформата Life Unseen, която демонстрира творческо многообразие и се справя с многогодишни проблеми, които пречат на равния достъп и равностойни изяви в изкуствата.

PepsiCo преработи своите двулитрови бутилки сода през ноември 2020 г. за захващане с една ръка. Долната половина на бутилките сега се извива навътре, което ги прави по-лесни за хващане и наливане за потребители с ограничена мускулна сила.

Приобщаващият дизайн е важна тенденция, защото потребителите все по-често провокират признаване и приемане на по-широк спектър от опит и изискват марките да правят същото чрез иновации, редизайн и приобщаване. Фокусирането върху по-приобщаващи продукти и програми позволява на марките да диверсифицират работната си сила, крайния си продукт и в крайна сметка потребителската си база.