Приходите от подкаст реклама в САЩ достигат 1,4 милиарда долара през 2021 г.

Според доклад на IAB за 2022 г. очакванията са приходите от подкаст реклама да надхвърлят 2 милиарда долара, а до 2024 - 4 милиарда годишно

от Redlink
Приходите от подкаст реклама в САЩ достигат 1,4 милиарда долара през 2021 г.

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Рекламата в подкасти нараства два пъти по-бързо през 2021 г. (+72%) от общия пазар на интернет реклама според шестото годишно проучване на приходите от подкаст реклама на IAB в САЩ, изготвено за IAB от PricewaterhouseCoopers LLP („PwC“). Експлозивният ръст на приходите от подкаст реклама през 2021 г. достигна нов връх, надминавайки границата от $1B и достигайки до $1,4 милиарда.

"Всичко в момента е насочено към стимулиране на растежа. Има по-ангажиращо и разнообразно подкаст съдържание от всякога и това води до нови, по-големи и по-привлекателни аудитории“, казва Крис Брудерле, вицепрезидент "Изследвания и прозрения", IAB. „Но повече от всичко, подкастингът доказа, че носи много повече от реклама директно към потребителите, като подкрепя изграждането на марката и стимулира бизнес резултатите."

Според доклада има три ключови фактора, които помагат за увеличаване на приходите от подкаст реклами:

Повече слушатели и повече съдържание:
Непрекъснато разширяваща се потребителска база, която консумира нарастващата библиотека от ангажиращо и разнообразно съдържание;

Повишено използване на автоматизирани рекламни технологии:
Делът на приходите от реклами, показвани чрез динамично вмъкване на реклами (DAI - Dynamic Ad Insertion), почти се е удвоил за две години до 84%, тъй като сега както рекламите, които четат хостовете, така и тези с гласове на диктори, се показват до голяма степен с тази функционалност (съответно 84% и 85%).

Нарастващи инвестиции в повече рекламни категории:
Делът на приходите от реклами, генерирани в категории с по-нисък обем на разходите, се е увеличил повече от три пъти само за две години от 8% на 28%.

Какво предстои за подкастите:

„Докладът показва значителен растеж занапред, като рекламодателите купуват подкаст импресии в мащаб, като същевременно проследяват доставката, ефективността, припомнянето и резултатите“, казва Ерик Джон, вицепрезидент на IAB Media Center. „Купувачите ще очакват усъвършенствани решения за безопасност на марката, таргетиране към аудитория и измерване, и ние с нетърпение очакваме да работим с цялата екосистема, за да създадем стандарти, които обслужват създателите, слушателите, издателите и марките.“

Годишното проучване на IAB "U.S. Podcast Advertising Revenue" помага на купувачите на реклама да получат представа за най-новите налични възможности за инвестиции в подкаст реклама и спонсорства. Както и в предишни години, количественото онлайн годишно проучване е изпратено до водещи експерти от подкаст индустрията, за да се добие разбиране за приходите и тенденциите в подкаст рекламата за 2021 г., както и да се прогнозира ръстът на приходите за следващите три години.

Това съвпада с оразмеряването на подкаст рекламния пазар, за да се предостави оценка на пазара в Съединените щати, включително и от компании, които не участват в проучването. За издателите това помага да се сравни ефективността на приходите и да се идентифицират възможности за приходи в рекламната категория, типа реклама, показването на реклами и ниво на съдържанието, наред с други области. Изследването помага на компаниите за рекламни технологии и данни да получат видимост във възможностите да предложат подобрени решения при измерване, показване на реклами и други.