Правете бира, не война!

Кариерният избор на група рицари и историята на бирата Affligem

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Някои неща, включително историята на някоя марка, са твърде хубави, за да са истина, макар и да са разказани епично. Понякога обаче тези истории наистина са верни. Такъв е случаят с рекламата на белгийската бира Affligem и рекламата, разказваща историята на създаване на марката.

Афлигем е община в Белгия, разположена на 12 км. от Брюксел, в областта Фламандски Барбант. Абатството на Афлигем е основано около 1074 г. и тази дата е и на етикетите на едноименната бира, която се произвежда по лиценз на монасите от пивоварната Op Ale, собственост на Heineken. Абатството на Афлигем наистина е основано от рицари, които са решили да оставят оръжията и да посветят живота си на Бога. И да правят бира. С други думи: да правят бира, а не война (или момчешки групи).

Именно това е и историята в епичната реклама на бирата Affligem, създадена от агенцията Mullen Lowe Alfred, за лансирането на марката на пазара в Нидерландия. Историята е поднесена с щипка хумор, но хуморът си е присъщ на Heineken. Режисьор на рекламата е Барт Тимер, а амстердамската продуцентска компания CZAR осъществява епичната продукция в условията на пандемията.