За първи път представител на България е жури на Cannes Lions

Цанка Крушева - Executive Creative Director на McCann Sofia, ще се включи в Shortlisting Jury за определяне на финалистите в раздел Brand Experience & Activation Lions.

от Redlink
Цанка Крушева, ECD McCann Sofia e в състава на Shortlist Jury Cannes Lions 2024 Снимка: БАКА

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Cannes Lions обявиха състава от глобални експерти, които ще изберат победителите от световна класа този юни. Заявки от цял ​​свят ще бъдат оценени, наградени и отпразнувани по време на Международния фестивал на креативността Cannes Lions, който ще се проведе от 17 до 21 юни 2024 г.

Организаторите обявиха експерти от 75 пазара, представляващи водещия талант в глобалната индустрия от различни дисциплини. Пазари, представени в журито за първи път, са Алжир, България, Камбоджа, Ел Салвадор, Естония, Грузия, Казахстан, Панама, Никарагуа, Словакия, Уганда и Узбекистан.

През 2024 година България има честта за първи път да бъде представена в журито на Cannes Lions.

Цанка Крушева, Executive Creative Director на McCann Sofia ще се включи в Shortlisting Jury за определяне на финалистите в раздел Brand Experience & Activation Lions.

Shortlisting журито има възможността да разгледа всички участници в категориите на съответния раздел и да селектира тези, от които специалното Awarding жури ще отличи най-добрите примери за 2024 година.

Саймън Кук, главен изпълнителен директор на LIONS, споделя: „Shortlisting журито играе основна роля в процеса на журиране на Cannes Lions. Този талантлив състав от експерти в индустрията ще ни доближи една стъпка по-близо до определянето на творческия еталон на глобалната сцена този юни. Бих искал да изразя благодарността си за тяхната упорита работа в курирането на заявките, които ще бъдат наградени на фестивала тази година.“

Мериън Бранъли, Глобален директор на наградите, LIONS, добави: „Радваме се, че тази година имаме представители от 12 нови пазара в журито, внасяйки широка перспектива в процеса на оценяване. Важно е да имаме различни гледни точки и гласове в този решаващ етап на журиране и очакваме с нетърпение да видим работата, която ще продължи да бъде избрана.“

Пълният списък на журито по раздели може да разгледате тук.