WHITE SQUARE INTERNATIONAL ADVERTISING FESTIVAL 2022 вече приема заявки за участие!

Крайният срок е 28.04., а по-ранните заявки се възползват от преференциални такси за участие

от Redlink
WHITE SQUARE INTERNATIONAL ADVERTISING FESTIVAL 2022 вече приема заявки за участие!

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Международният фестивал за реклама и маркетинг White Square – един от най-големите творчески фестивали в Европа – вече приема заявки за 14-то си издание през 2022г.

Годишно в надпреварата на White Square участват над 1000 заявки от повече от 30 страни. През годините фестивалът е получил признание не само сред участниците от Източна Европа, а и от страни от Европейския съюз, Близкия Изток и Централна Азия, като нараства интересът oт страни от Латинска Америка и Китай. Участниците оценяват високото ниво на организация на състезанието, професионализма и експертизата на журито, нивото на бизнес програмата и специалната атмосфера на фестивала.

White Square се организира от ACMA с подкрепата на Европейската асоциация на комуникационните агенции (EACA) – най-голямата асоциация в Европа – и се подкрепя активно от регионални и международни медии за реклама и маркетинг. White Square е включен в класацията на Adforum, TopFice, както и в класациите на индустрията на други страни.

През 2022 година White Square ще се проведе от 8 до 10 юни и включва конкурсна и бизнес и образователна лекционна програма. Бизнес и образователната програма по традиция ще бъдат представени с майсторски класове, провеждани от водещи експерти на творческата индустрия от 30+ страни по света и ще бъде в така отдавна желания офлайн формат.

Конкурсната програма на White Square включва общо 32 подкатегории от 8 основни категории, както следва:

CREATIVE: film, print, radio & audio, outdoor, integrated, branded content & entertainment, creative use of media;

BRANDING: communication design, packaging design, digital & interactive design;

MARKETING EFFECTIVENESS;

MARKETING SERVICES: brand experience & activation, PR, direct, campaigns: sectors, innovations;

MEDIA: channels, excellence in media, media campaign;

DIGITAL: digital, mobile, social & influencer, creative data;

CRAFT: film craft, print & outdoor craft, excellence in radio & audio;

MASS MEDIA CONTEST: communication, digital & mobile, reach, integrated campaigns, change for good. brands, change for good. non-profit.

Заявките в конкурса ще бъде оценявани от 7 състава на жури, включващо над 70 души с международно признание, компетенции и награди + творчески и арт директори на местни и международни агенции, които притежават множество престижни фестивални награди и богат съдийски опит в творческите фестивали. Основният критерий за оценяване на заявките е творческата идея и нейното изпълнение.

Заявките за участие във Фестивала се приемат онлайн до 28.04.2022 г. на официалния сайт на фестивала, като колкото по-рано е подадена заявката, толкова по-ниска е цената на участието й. Най-ранният етап на поканата за участие ще продължи до 18 януари и осигурява най-изгодни условия за всички участници.

Онлайн журито ще се проведе през май, а кулминацията на програмата е Гала церемонията по връчването на наградите White Square 22 на която ще се проведе на 10 юни.

Миналата година българската агенция proof: бе отличена с четири бронзови награди, а в журито и в лекционните панели имаше българско участие. Какво ще е то тази година предстои да разберем скоро.
.