White Square Festival 2023 вече приема заявки за участие

Крайният срок за подаване на заявки в 15-то издание на фестивала е 28.04, а до 10.02 можете да се възползвате от преференциални условия за участие

от Redlink
White Square Festival 2023 вече приема заявки за участие

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Фестивалът White Square е един от най-големите международни фестивали за творчество в Европа. White Square Festival насърчава креативността, високо цени идеите и хората в индустрията, споделя принципите на социално отговорния маркетинг, миролюбието и защитава универсалните човешки ценности.

Участници от над 35 страни по света, включително Европа, САЩ, Китай, региона на MENA, страните от ОНД, Азия, Латинска Америка и други оценяват високото ниво на организация на състезанието, професионализма и експертизата на журито, нивото от деловата програма и специалната атмосфера на фестивала.

Конкурсната програма на фестивала обхваща целия спектър от комуникациите, маркетинга, брандинга и творческите индустрии като цяло. През 2023 година фестивалът White Square празнува своята 15-та годишнина и ще се проведе на 1-2 юни.

Международният фестивал за реклама и маркетинг White Square – един от най-големите творчески фестивали в Европа – вече приема заявки за 15-то си издание през 2023 г. В конкурсите на фестивала могат да участват кампании, създадени и реализирани между 1 януари 2022 г. и 28 април 2023 г. Заявките за участие във се приемат онлайн до 28.04.2023 г. на официалния сайт на фестивала, като колкото по-рано е подадена заявката, толкова по-ниска е цената на участието й. Най-ранният етап на поканата за участие ще продължи до 10.02.2023 и осигурява най-изгодни условия за всички участници.Конкурсната програма на White Square включва общо 8 основни категории, както следва:

CREATIVE: film, print, radio & audio, outdoor, integrated, branded content & entertainment, creative use of media;

BRANDING: communication design, packaging design, digital & interactive design;

MARKETING EFFECTIVENESS;

MARKETING SERVICES: brand experience & activation, PR, direct, campaigns: sectors, innovations;

MEDIA: channels, excellence in media, media campaign;

DIGITAL: digital, mobile, social & influencer, creative data;

CRAFT: film craft, print & outdoor craft, excellence in radio & audio;

MASS MEDIA CONTEST: communication, digital & mobile, reach, integrated campaigns, change for good. brands, change for good. non-profit.

Основните критерии за оценяване са креативността на идеята, както и качеството на нейната реализация. В някои конкурси един от ключовите фактори при оценяването е ефективността на творческите решения.

Журито на фестивала White Square ежегодно се представлява от професионалисти със световно признание в рекламната индустрия, многобройни награди и опит в журирането на престижни фестивали за творчество по света, включително Cannes Lions, D&AD, The One Show, Clio Awards, New York Advertising Festival и други международни конкурси и награди. Журито на White Square 2023 ще бъде разделено на 4 състава CREATIVE & BRANDING JURY.

Към момента активно се формира и бизнес и образователна програма на White Square 2023, която ще се проведе на 1-2 юни. На всички участници във фестивала е осигурена възможност да гледат рубриката Education&Inspiration - майсторски класове и лекции на White Square Festival.

Наградените от фестивала заявки се публикуват ежегодно на уебсайта на фестивала и в множество специализирани медии по света. Миналата година сред наградените имаше и представители на България - творческото студио &play и агенция proof.
.