Unilever превръща непродадени цветя в аромати

Непродадени цветя се трансформират в аромати за продуктите на Unilever в рамките на стартиращ проект на компанията.

от Redlink
Unilever превръща непродадени цветя в аромати

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Unilever изпробва новаторски подход към създаването на аромати чрез повторно използване на остатъци от растения и цветя, които иначе биха отишли ​​на вятъра. Гигантът за потребителски стоки си партнира с учени от университета в Нотингам и Bridge Farm Group - които отглеждат растения и цветя в над 60 акра оранжерии - за пилотно извличане на етерични масла от остатъци от петунии, рози и невен.

Ако мащабното производство е икономически осъществимо, тези масла могат да се използват в редица продукти за домашна и лична хигиена, от шампоани до почистващи препарати. Инициативата не само се занимава с проблема с флоралните отпадъци, но също така проучва по-устойчива алтернатива на нефтохимическите съставки, които в момента се използват в много продукти.

Съединенията се извличат от цветята чрез процес, който съчетава традиционни методи с авангардна технология. Както съобщава The Independent, участващите учени използват енергийно ефективен и ускорен процес, който отнема само 20 минути, което е 40% по-бързо от конвенционалните техники. Освен етеричните масла, Unilever проучва и извличането на други ценни съставки като терпени, лактони и етери за аромати, сложни захари за почистващи продукти и неутрализиращи миризмите съединения за продукти за лична хигиена.