Стартира седемнадесетото издание на Effie Awards® България

Конкурсът е отворен за участие на комуникационни агенции и рекламодатели

от Redlink
Стартира седемнадесетото издание на Effie Awards® България

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Наградите Effie отличават най-ефективните маркетингови комуникации – идеите, които работят. Effie България вече приема заявки за участие в конкурса през 2024 година. В седемнадесетото издание на наградите Effie могат да се състезават всякакъв вид маркетингови активности, допринесли за успеха на търговските марки, които са създадени за и реализирани в България в периода 01.01.2023 – 31.08.2024 г., като това се отнася за всички представени елементи на кампанията.

Тази година конкурсът съдържа някои нови и актуализирани категории. Дефиниции за всички категории можете да намерите публикувани на уебсайта на конкурса.

Нови категории
Business-to-Business: маркетингови активности на компании, насочени към други фирми. Това включва B2B комуникации за всеки тип продукт или услуга, от всеки сегмент на пазара.
Digital с три подкатегории:
Подкатегория Digital - за кампании с използване на Изкуствен интелект (AI), Директно към потребителите (Direct-to-Consumer), Ангажиране на аудитории (Engaged Community) или Инфлуенсър маркетинг
Подкатегория Социални медии
Подкатегория Маркетинг, насочен към резултатите (Performance Marketing)

Актуализираната категория е Корпоративна репутация (ново име, на предишната категория «Корпоративни комуникации»).

Заявка за една кампания може да бъде подадена най-много в една категория от раздел „Секторни категории“ и в една категория от раздел „Специални категории“ от регламента на конкурса.

При участие в повече от една категория се подава отделна заявка за всяка категория и се заплаща такса за всяка подадена заявка. Всяка отделна заявка трябва да е съобразена с особеностите на конкретната категория, в която участва. Заявки, участващи в категория „Устойчив успех“, се подават на специална бланка.

Комуникационни агенции и рекламодатели могат да подадат заявки в три срока, със съответната такса:
● Първият срок за подаване на заявки изтича на 16 септември.
● До 25 септември ще се приемат заявки с такса във втори срок.
● Крайният срок за участие е 7 октомври, съответно с най-високи такси.

Всички заявки, подадени за участие в категория "Нестопански сектор", получават 50% намаление от таксата за участие в съответния срок.

Агенции, членове на БАКА, могат да се възползват от специални цени при участие.

Кандидатуритев конкуса ще бъдат оценявани през октомври и ноември, а победителите ще бъдат обявени по време на официална гала церемония, която ще се състои на 28 ноември 2024 г..

Повече информация за регламента на конкурса, документация за участие и насоки за подаване на успешни заявки можете да намерите на effiebulgaria.org

Конкурсът Effie България се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) и се провежда с изключителната подкрепа на bTV Media Group и bTV Radio Group – генерални медийни партньори, и VISA - златен спонсор.