Седмица 8 – ново начало

Средноседмичните рейтинги за периода 19-25 февруари 2024 година за всички зрители над 4 години са точно на нивата от миналата година.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 8 – ново начало

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 19-25 февруари 2024 година за всички зрители над 4 години са точно на нивата от миналата година.

При топ програмите обаче има доста разлики спряма предходната седмица и повечето се дължат на старта на новите предавания, които веднага заемат челните места в класацията. Десет от предаванията в топ 25 ранкинга са нови. Начело е безспорният и неизменен фаворит на зрителите „Като две капки вода“ с рейтинг 17 процента, който изглежда недостижим за другите предавания и така беше и в последния сезон на риалити формата. Независимо от сериозната конкуренция на толкова други нови предавания, сред които и много близкото по жанр Dancing Stars, „Като две капки вода“ остава фаворит на зрителите.

Следва новинарският блок на бТВ в сряда, преди началото на „Ергенът“. Риалити форматът, който е пословично популярен в социалните мрежи, показателно заема по-ниска позиция за зрителите над 4 години, отколкото за тези между 18 и 49 години, които са очевидно основната му аудитория. За тях „Ергенът“ е на шесто място в класацията с най-гледаните предавания и е най-предпочитаното предаване на бТВ за тази целева аудитория.

Продължава интересът към „На фокус с Лора Крумова“ в частта след централните новини. Този път на гости е Емил Димитров, който говори за последствията от сливането на митниците и НАП. Вероятно темата не е от най-висок обществен интерес за масовия зрител, но започването на „Като две капки вода“ непосредствено след това дава своето отражение.

В заключение трябва да се отбележи, че сред най-гледаните 25 предавания за седмицата има само едно, което не е българско – това е сериалът „Смъртоносно оръжие“ и както се вижда интересът към него рязко е намалял. Българската публика предпочита родно съдържание и това е начало на поредния сезон, който го доказва.