Седмица 7 – „Като две капки вода“ без конкуренция

Средноседмичните рейтинги отново са под миналогодишните след само една седмица на приближаване.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 7 – „Като две капки вода“ без конкуренция

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 13-19 февруари отново са под миналогодишните след само една седмица на приближаване.

Разгледани по часове, разликите спрямо предишната седмица са основно през деня, като това в някаква степен се дължи на необичайно топлото за сезона време през седмицата.

Сред топ програмите има категоричен лидер и това е „Като две капки вода“. Рейтингите на предаването и за двете следени групи – всички зрители над 4 години и тези 18-59 години – са много високи, като специално за групата на 18-59 годишните предаването води с четири пункта пред следващия м класацията – тоест интересът на аудиторията наистина е отчетливо висок.

Стартът на предаванията от новия сезон се вижда в класацията на топ предаванията, но все още не променя значително подреждането в първите позиции. С изключение на „Като две капки вода“ – очевидно любимо на зрителите предаване, включително с краткия си детски сезон – в челните позиции на топ програмите остават новините и турския сериал по бТВ, както и „Защо, господин министър“ и „Стани богат“.

Новите предавания от пролетния сезон стартират с добри рейтинги, като дори на този позитивен фон първият брой на „Като две капки вода“ се отличава видимо с резултата си. Сред няколкото вече стартирали предавания най-ниски рейтинги има „Сървайвър“ , което се обяснява най-вече с предаванията, които се излъчват паралелно с него – любимите „Като две капки вода“ в неделя и „Един за друг“ в събота.

Публицистичните предавания продължават да поддържат високи рейтинги. Най-гледани остават рубриките около новините, но и всички останали рейтинги са стабилни, което е обяснимо на фона на политическата ситуация и предстоящите избори.