Седмица 7 – благотворителна

Средноседмичните рейтинги за периода 12-18 февруари са на нивата от миналата година

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 7 – благотворителна

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 12-18 февруари са на нивата от миналата година, което е ръст спрямо предходната седмица и той е обясним, защото започва новият телевизионен сезон.

На първите две места веднага се появяват предавания, чакани от аудиторията, като характерно е, че и двете са с благотворителен характер. На първо място е „Като две капки вода за всяко дете“, съвместна инициатива с Уницеф против насилието срещу деца, а на второ място е благотворителното издание на „Стани богат“. Подреждането на топ предаванията продължава с досегашните фаворити – „Кой да знае?“ и отново новинарските емисии на двете големи телевизии – бТВ и Нова телевизия. Следват двете публицистични предавания, които се излъчват непосредствено след новините – „На фокус с Лора Крумова“ и „Защо, господин министър?“. По-надолу в подреждането на топ предавания за всички зрители над 4 години са премиерните епизоди на „Един за друг“ и „Кошмари в кухнята“. На всички топ 25 позиции са предавания на бТВ и Нова телевизия, а сериалът „Вина“ по БНТ отстъпва назад в класацията поради по-силната програма на конкурентите на националната телевизия през уикенда.

Динамиката на публицистичните предавания показва, че интересът към това съдържание остава висок. В предаването „На фокус с Лора Крумова“ в частта след новините е гостувал д-р Николай Брънзалов, който обяснява какво са се разбрали лекарите и здравната каса. В „Защо, господин министър?“ на гости е министърът на спорта Димитър Илиев, за да говори за инцидент в спортното училище в София. Ръст има и в рейтингите на няколко от останалите публицистични предавания.