Седмица 50 и финалът на „Фермата“

Текст: Елица Павлович; Радостина Лилова от Redlink
Седмица 50 и финалът на „Фермата“

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Среднодневните рейтинги през седмицата от 7 до 13 декември са по-високи от тези в новогодишната седмица в началото на годината, която е абсолютният пик на гледаемост извън пролетния локдаун. Причината е и в това, че през тази седмица завърши Фермата, с което на практика приключи и есенният сезон на телевизиите, така че стойностите може и да не се повишат повече преди празниците.

Все по-тревожната ситуация с пандемията задържа хората вкъщи и това ясно личи по увеличената гледаемост в дневните часове, като се вижда интереса към обедните новини в 12 часа.

През седмица 50 има категоричен лидер сред топ програмите и това е „Фермата“, която води с рекордни рейтинги на последния епизод, излъчен на 12 декември. Непосредствено след нея е новото предаване в прайм тайма на Нова телевизия „Черешката на тортата“, като двата нови сериала в късния прайм тайм на Нова също са сред топ 10 програмите.

Повишената целодневна гледаемост личи от факта, че на десето място в класацията е „Семейни войни“, което е предаване в ранните вечерни часове – в 18 часа. Обикновено тогава работещите още не са се прибрали, но сега това не е пречка за много хора. Непосредствено след него е Шоуто на Николаос Цитиридис, което е много добър резултат за това предаване и предстои да видим дали ще задържи този повишен интерес.

Поглед отблизо към финала на „Фермата“ показва, че последният епизод е събрал рекордно голяма аудитория, надвишаваща почти двойно средното за сезона и много по-висока от старта на предаването. Това личи и по средното време пред екрана, което на финала е над два пъти по-дълго. Резултатите на Фермата са впечатляващи и на фона на всички други предавания и сериали от есенния сезон, разгледани подробно в нашия анализ за завършването му.