Седмица 5 – Олимпиада и „Панорама“

Намаление се забелязва във всички групи освен БНТ, където се излъчва зимната олимпиада, която започна през тази седмица.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева; Йоана Железова от Redlink
Седмица 5 – Олимпиада и „Панорама“

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Седмицата между 31 януари и 6 февруари е първата, в която средноседмичните рейтинги са по-високи от тези през миналата година. Това обаче не означава, че тенденцията е възходяща, просто през 2021 в конкретната седмица е имало по-голям спад.

Намалението се забелязва във всички групи освен БНТ, където се излъчва зимната олимпиада, която започна през тази седмица.

Интересът към олимпиадата не е много голям, но зимните спортове си имат аудитория, която ги следи във всички канали, където се излъчват репортажи от олимпиадата – както по БНТ, така и по Eurosport.

В класацията на топ предаванията продължава триумфа на „Стани богат“, телевизионното състезание за поредна седмица е най-гледано за цялата аудитория над 4 години. „Черешката на тортата“ е на трето място, което подсказва, че започващите в следващите седмици нови риалити формати и сериали ще променят класацията. Засега все още топ програмите не изненадват с нищо, като в подреждането по общата аудитория 4+ години, съпоставено с рейтингите на 18-49 годишните прави впечатление, че има няколко предавания, които тази аудитория предпочита особено много – това са сериалите по Нова „Полицаите от края на града“ и късните сериали по Нова, тъй като тези зрители се прибират по-късно и имат други навици на гледане спрямо по-широките целеви аудитории.

В класацията с най-гледани предавания за първи път тази година попада и предаване на БНТ. Това е „Панорама“, която има необичайно висок рейтинг и заема второ място в силно конкурентната и динамична категория на публицистичните предавания. На 4 февруари в „Панорама“ гостуват вицепремиерът Асен Василев, Мустафа Карадайъ, Недко Солаков и Петър Стоянов. Както се вижда по непрекъснато променящите се рейтинги в тази категория, гостите много силно влияят на гледаемостта на предаванията.