Седмица 5 – пак грип и убийства

Средноседмичните рейтинги за периода 29 януари – 4 февруари са стабилни.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 5 – пак грип и убийства

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 29 януари – 4 февруари са стабилни, като запазват нивата си от предходните три седмици, но са под миналогодишните. Това са обаче средните стойности за всички канали на седмична база, които отразяват общо намаляващия интерес към гледането на телевизия.

Същевременно в интереса към телевизията по часове има други разлики и те показват специфични нагласи. На графиката е сравнение в поведението пред екрана на хората между 18 и 49 години през същата седмица миналата и тази година. Вижда се, че намалението в средноседмичните рейтинги идва от намаляващата дневна гледаемост, но затова пък интересът към предаванията в прайм тайма расте и дори надминава леко миналогодишния.

За всички зрители над 4 години, както и за тези 18-49, на първо място сред най-гледаните предавания е централната емисия новини във вторник – съответно на бТВ и на Нова за двете целеви групи. На второ място и в двата случая е „Кой да знае?“ по бТВ. Вижда се, че новинарската емисия на Нова във вторник е на четвърто място за зрителите над 4 години, тоест новините във вторник са предизвикали голям интерес. Темите в тях отново са две – убийство на момиче на пътя и грипната ваканция. Наред с това има и други политически новини, а убийството на Мартин Божанов – Нотариуса през седмицата поддържа интереса към публицистичното съдържание, като интервюто с Цветлин Йовчев по темата в предаването „На фокус с Лора Крумова“ в неделя е на трето място сред най-гледаните предавания.

Сред най-гледаните предавания се нарежда и емисията на БНТ в събота, като същото предаване е и сред предпочитените топ 25 програми за зрителите между 18 и 49 години. Липсва обаче сериалът „Вина“, който досега беше сред топ програмите.