Седмица 49 – и „Фермата“ свърши

Въпреки високия си рейтинг финалът на „Фермата“ не успява да победи по рейтинг фаворитът на зрителите „Гласът на България“

от Redlink
Седмица 49 – и „Фермата“ свърши

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги в периода 4-10 декември са малко по-високи от миналогодишните, като все още не достигат най-високите стойности от миналата година. Това едва ли ще се случи и тепърва около празниците, тъй като както през 2022 година, така и сега, в тази седмици приключват най-популярните риалити формати, а това привлича аудитория пред телевизорите.

През изминалата седмица е излъчен последният епизод от „Фермата“. Рейтингът му е много по-висок не само от този в предишната седмица, но и от първия излъчен епизод в този сезон. Това е същия феномен както при „Мастършеф“ миналата седмица и означава, че вероятно доста голяма част от зрителите гледат предаванията отложено, но са ги пуснали директно за последния епизод, за да видят кой печели.

Въпреки високия си рейтинг финалът на „Фермата“ не успява да победи по рейтинг фаворитът на зрителите „Гласът на България“. Остават много гледани и вечерните новини на бТВ, в случая това е неделната емисия, непосредствено преди „Гласът на България“. Друго предаване с видима разлика в рейтинга спрямо миналата седмица е „Кошмари в кухнята“. Ръстът на зрителския интерес при него се дължи на това, че след приключването на „Игри на волята“ предаването се излъчва в по-ранен час вечерта, което е предпоставка за повече аудитория.

След постепенното приключване на есенния сезон в топ програмите се забелязват нови предавания и сериали, които заемат освободените часови слотове преди празниците.