Седмица 46 – Рачков преди световното

Рейтинги достигат нива, подобни на тези през пролетния телевизионен сезон.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 46 – Рачков преди световното

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Седмицата между 14 и 20 ноември отбелязва ръст в гледаемостта и средноседмичните рейтинги достигат нива, подобни на тези през пролетния телевизионен сезон.

За зрителите между 18 и 49 години на първо място продължава да е „Игри на волята“, несменяем лидер този сезон, следван от „Фермата“. Изненадата тази седмица е „С Рачков всичко е възможно“, като предаването е третото най-гледано за периода. Обяснението и за трите топ предавания е подобно – освен че са популярни и харесвани, това са предавания със състезателен елемент – при Рачков по-слабо изразен, но въпреки това с наближаването към полуфинали и финали, интересът на зрителите ще продължава да расте. В класацията за 18-49 годишните прави впечатление и фактът, че най-гледания епизод на „Стани богат“ е на шесто място с рейтинг десет, две позиции по-напред от старта на световното първенство по футбол.

За цялата телевизионна аудитория през тази седмица има необикновена класация. На първо място е емисията новини на бТВ, а след нея на второ място е епизодът на „Стани богат“, като и двете са излъчени в понеделник на 14-ти, като в този брой на играта има участник, отговорил вярно на въпрос за десет хиляди лева. Тези две предавания са изпреварили по рейтинги и „Гласът на България“, и турския сериал, и „Фермата“. За цялата ТВ аудитория началото на световното първенство е извън първите десет най-гледани програми. Това се дължи не толкова на липса на интерес, колкото на спецификите на гледане на тези първенства – отборите определят рейтингите и срещите на силните отбори и силните футболни нации ще имат по-високи рейтинги, както винаги.

Динамиката на програмите в най-гледаните часове от миналата седмица показва видими разлики само за няколко предавания – продължаващ ръст на „Стани богат“, с много силни играчи в тази част на сезона, много видимо покачване на рейтинга на „С Рачков всичко е възможно“, все по-ниски резултати за „Звездите в нас“ и намалял интерес към „Мен не ме мислете“.