Седмица 46 – футболът не е най-важното

Както и в предишните няколко седмици, разликите са незначителни.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 46 – футболът не е най-важното

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 13 – 19 ноември отново са леко над миналогодишните за всички гледащи телевизия зрители над 4 години. Както и в предишните няколко седмици, разликите са незначителни.

Събитието на седмицата в новините беше мачът България-Унгария, основно заради съпроводилите го протести в София, но това не личи в рейтингите на топ програмите. Начело отново е несменяемият лидер „Гласът на България“, следван от обичайните предавания и сериали, гледани с голям интерес от зрителите. За отбелязване е, че нито една от емисиите новини сред топ двадесет и петте програми не е излъчена в четвъртък – тоест телевизията изглежда не е била водещата медия, от която хората се осведомяват какво се случва.

Разбира се, самата футболна среща има добър рейтинг, който за БНТ е възможен само при излъчването на спортно съдържание, но все пак общо за седмицата това е десетото по рейтинг предаване. За целевата група 18-49 години мачът е още по-надолу в класацията - на 13-то място, с повече от двойно по-нисък рейтинг от този на най-гледания епизод на „Игри на волята“.

Добре се представят публицистичните предавания през седмицата, като и тук може да се отбележи, че в двете най-гледани и излъчвани в прайм тайм – „Защо, господин министър?“ и „На фокус с Лора Крумова“ в частта му след новините няма гости, свързани с мача или казусите около протестите. Всички други предавания на политически теми също са стабилни, с изключение на двете на БНТ и броят на „120 минути“, където рейтингите вероятно зависят от гостите в конкретното предаване.

В най-гледаното време също няма негативни промени, нивата на рейтингите се запазват.