Седмица 45 – зима със „Стани богат“

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 45 – зима със „Стани богат“

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги в периода между 7 и 13 ноември остават високи, все така с една единица под миналогодишните.

В топ програмите за всички зрители над 4 години има забележителна промяна и това е позиционирането на „Стани богат“ на четвърто място сред топ предаванията. Преди него са само несменяемите лидери „Гласът на България“, новините и турския сериал.

Високият рейтинг на „Стани богат“ е любопитен феномен. Телевизионната игра започна сезона с доста умерен успех, който в първите седмици беше застрашен и от новото предаване „Голямото преследване“ по Нова телевизия. С приближаването на зимата, точно както и през миналия зимен сезон, „Стани богат“ постепенно увеличава публиката си и рейтингите му са равни и по-високи от тези на предаванията в най-гледаните часове, макар че се излъчва в по-ранен час. Конкурентът му в Нова рядко присъства сред топ предаванията. За отбелязване е, че „Стани богат“ има много добри резултати и за зрители 18-49 години, като е на 12-то място сред топ програмите.

Още един интересен феномен се наблюдава при по-внимателно вглеждане в топ 25 програмите за седмицата. Игралните филми, които бТВ и Нова телевизия излъчват по-късно вечер през уикенда, които извън активния телевизионен сезон са много гледани и винаги са известни хитове, сега не попадат в класацията. Вниманието на зрителите е изцяло заето от родните новини, сериали и предавания. С изключение на турския сериал в прайм тайма на бТВ и турския следобеден сериал по Нова, всички най-гледани предавания по българските телевизии са български.

Динамиката на предаванията в прайм тайма за зрители между 18 и 49 години потвърждава силното представяне на „Игри на волята“, които са абсолютният лидер на сезона, както и големия ръст на „Стани богат“ и за тази аудитория.