Седмица 44 – напред към Черния петък

В подреждането на топ програмите за цялата аудитория над 4 години няма изненади.

от Redlink
Седмица 44 – напред към черния петък

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Периодът около Черния петък е много силен за рекламодатели и търговци, а както изглежда и за телевизиите, които в седмицата 31 октомври – 6 ноември отбелязват доста голям ръст на зрителския интерес и средноседмичните рейтинги достигат ниво, което не са имали от пролетта насам. Сравнението с 2021 година все още остава в полза на миналата, но така ще е винаги при сравненията с периоди на ограничения и частичен локдаун. Все пак възходящата тенденция е факт, като напред към Черния петък вероятно ще видим и по-добри резултати.

В подреждането на топ програмите за цялата аудитория над 4 години няма изненади. бТВ има повече предавания в челната десетка, като тук влизат „Гласът на България“, новините, вечерните сериали – турския и българския, както и един епизод на „Стани богат“ с рейтинг като за прайм тайм, макар че се излъчва по-рано. Предаванията на Нова телевизия следват в класацията, като новопоявилият се сезон на „Кошмари в кухнята“ веднага се класира много високо.

За аудиторията 18-49 години традиционно подреждането е различно. „Игри на волята“ продължават да водят убедително, а новото „Кошмари в кухнята“ се класира директно на трето място. Първите места за тази група зрители са заети от предавания и на бТВ и на Нова телевизия.

Възходящият тренд в гледаемостта на телевизия се вижда ясно в анализа на предаванията в прайм тайма, като всички те се представят много добре. Тук през изминалата седмица особено ясно личи разликата в средните рейтинги между „Стени богат“ и „Голямото преследване“. Тази разлика е показателна не толкова като индикация за условния „победител“ в дадения часови пояс, колкото за това, че зрителите вече са пред екрана от по-рано привечер и това веднага си личи както по рейтингите на отделните предавания, така и по общите резултати.