Седмица 41 – всичко е надпревара

Средноседмичните рейтинги растат плавно.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 41 – всичко е надпревара

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги растат плавно, оставайки под тези от 2021 година, когато в страната действаха противоепидемиологични ограничения.

Топ програмите са без изненади, като „Игри на волята“ води класацията за зрители 18-49 години с все по-голяма преднина пред следващите програми. Резултатите на риалити формата са дори по-добри от тези от миналия сезон, което е сериозно постижение, имайки предвид общо намалената гледаемост. Следва „Гласът на България“ по бТВ и така двете предавания на двете национални телевизии, в които тече надпревара с всички сили и таланти на участниците, остават фаворити на зрителите за поредна седмица.

За всички зрители над 4 години на първа позиция традиционно е „Гласът на България“. За цялата ТВ аудитория „Игри на волята“ е на четвърто място, следван от друг риалити формат „Фермата“, също със състезателен елемент. Тази седмица надолу отива „Защо, господин министър?“, тъй като политическата надпревара засега утихна и интересът се връща към стандартните забавления.

„Стани богат“ остава любимо предаване за зрителите и прави впечатление, че не за първа седмица непосредственият му конкурент „Голямото преследване“ дори не присъства в топ 25 програмите. По-добре се представя състезанието по Нова телевизия за групата 18-49 години, където двете предавания са горе-долу равни по гледаемост. „Звездите в нас“ слиза все по-надолу в класацията, което показва от една страна предпочитанието на зрителите към „Гласът на България“ в същия часови пояс, а от друга може би самият формат, който е премиерен, не е намерил съвсем точно формулата за успех – макар да е много близо до „Като две капки вода“, той се излъчва на запис, а това отнема част от очарованието на живото предаване с всички неволни гафове и спонтанни реакции.

Подреждането на предаванията в прайм тайм потвърждава горните наблюдения. „Игри на волята“ и „Гласът на България“ увеличават рейтингите си дори над премиерните си епизоди, повечето предавания имат позитивен тренд.