Седмица 40 – успех

Графиката с новите предавания в прайм тайма е потвърждение за това, че сезонът върви добре.

от Redlink
Седмица 40 – успех

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 30 септември – 6 октомври за активните работещи хора 18-64 години са над миналогодишните. Това е отлична новина на фона на цяла година с намаляваща или в най-добрия случай равна гледаемост с тази от 2023 година. Високите рейтинги имат една причина – успешното начало на есенния телевизионен сезон.

Начело на най-гледаните програми е „Игри на волята“ с все по-висок рейтинг всяка седмица, което означава, че риалити форматът задържа зрителите и дори успява да привлече нови. Следва „Гласът на България“ и две новинарски емисии на големите телевизии – едната е от сряда, другата от неделя. Любопитен факт е, че четири от топ седем предаванията са излъчени в неделя.

Доброто начало на есенния сезон по двете големи телевизии личи по това, че новите риалити формати заемат позиции в първата половина на класацията, като най-зле се представя „Колко ми даваш?“, което има и малко по-нисък резултат от миналата седмица.

Графиката с новите предавания в прайм тайма е потвърждение за това, че сезонът върви добре. Големият избор от нови предавания задържа зрителите пред екраните, а това че няколко заглавия си оспорват първото място също е добра новина. Не бива да се забравя и фактът, че част от зрителите имат възможност да гледат предаванията и отложено и интересът към множество заглавия по двете телевизии е обясним, защото могат да следят всичко, което ги интересува.