Седмица 39 – воля има, но не политическа

Общите седмични рейтинги потвърждават не много оптимистичната картина.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 39 – воля има, но не политическа

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Телевизионното риалити „Игри на волята“ продължава да е най-глeданото предаване за аудиторията на възраст между 18 и 49 години, с рейтинг доста над този на конкурентните топ програми и далечe пред първото политическо заглавие в класацията „Новите избори 2022: Какво следва?“ по бТВ – броят от 28 септември.

Очевидно за зрителите случващото се в състезанието между участниците в „Игри на волята“ е по-интересно от състезанието на участващите в политическата надпревара, независимо от скандала по време на дебатите в сряда. Друга видима промяна е „Гласът на България“ на второ място в класацията – този уикенд предаването е излъчено в събота вместо в неделя и рейтингът му е с два пункта по-висок от миналата седмица.

Общите седмични рейтинги потвърждават не много оптимистичната картина – рейтингите леко намаляват и освен, че са под тези от миналата година, но и са по-ниски и спрямо последните две седмици.

Подреждането на топ програмите за всички зрители над 4 години няма големи изненади – на първо място е „Гласът на България“, на второ е „Фермата“, а на трето за цялата ТВ аудитория е „Новите избори 2022: Какво следва?“ по бТВ, като напълно очаквано става въпрос за предаването, в което се случи широко отразеният скандал с появата на Кирил Петков.

Заслужава се да се разгледа промяната в интереса на аудиторията преди и след появяването на Петков и напускането на студиото от Деница Сачева и Томислав Дончев. Вижда се, че в дадения часови пояс предаването по бТВ е най-гледано, което се обяснява и до голяма степен с това, че е във времето на новините. След като се случва разправията и представителите на ГЕРБ напускат студиото, има видим отлив на аудитория, която се прехвърля на другите два канала. Все пак рейтингите на предаването остават доста високи и е възможно разочарованите да са само привърженици на ГЕРБ, които са престанали да гледат дебатите.

В динамиката на топ програмите се вижда добро представяне на програмите и една промяна – за първи път от началото на сезона „Стани богат“ изпреварва по резултати „Голямото пресладване“ за аудиторията 18-49 години.