Седмица 38 – лидерите се оформят

асега няма индикации есенният сезон да стане толкова силен, колкото беше пролетния, но тепърва предстоят най-активните за реклама и най-скъпи месеци.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 38 – лидерите се оформят

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги в периода 18-24 септември са малко под нивата на миналогодишните, но като цяло вървят в същата последователност като нива, без резки отклонения, каквито виждаме през пролетта. Засега няма индикации есенният сезон да стане толкова силен, колкото беше пролетния, но тепърва предстоят най-активните за реклама и най-скъпи месеци.

Сред топ предаванията се оформят два фаворита. „Гласът на България“ и „Игри на волята“. Първото е лидер за общата телевизионна аудитория над 4 години, а второто за по-младите зрители между 18 и 49 години. В подреждането на най-гледаните предавания за цялата аудитория си остават традиционните фаворити – турския сериал и новините по бТВ. Доста напред е и „Защо, господин министър?“ – предаване, което се излъчва във времето на новините и има тяхната значителна аудитория.

Започналата предизборна кампания за местните избори, както и активизирането на политическите събития в последните седмици на работата на парламента преди ваканцията са част от причините за ръст в интереса към всички публицистични предавания. Вижда се доста голямо повишение в рейтинга на „На фокус с Лора Крумова“ в частта след централните новини. Все по-добре се представя и „120 минути“, както и повечето други предавания, занимаващи се с политика и икономика.