Седмица 37 – сезонът започва

Рейтингите за седмицата са малко под тези от 2023 година.

Текст: Елица Павлович, Петя Розева от Redlink
Седмица 37 – сезонът започва

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода от 9 до 15 септември са малко под миналогодишните нива, въпреки че новият сезон започва и част от предаванията, които зрителите очакват с нетърпение, вече са в ефир. Рейтингите за седмицата са малко под тези от 2023 година и за всички зрители над 4 години, и за тези в по-тясната група 18-49, и за по-общия профил на активните хора 18-64 години.

Лидер в зрителските предпочитания е стартът на „Игри на волята“, предаването е начело в класацията на най-гледаните предавания от хората 18-64 години и е единственото с двуцифрен рейтинг. Интересът на работещите хора е показателен, защото те имат и други канали, по които да гледат видео съдържание и в случая „Игри на волята“ наистина предизвиква огромен интерес. Според информация от Нова телевизия първите три епизода са събрали над 8 милиона видео гледания в профилите на предаването в социалните мрежи Facebook, TikTok и Instagram. Само за премиерния епизод общият брой видео гледания от всички платформи е над 1 150 000. В България за съжаление няма как да се измери общото покритие на телевизията плюс дигиталните платформи, но се вижда, че зрителите са повече от тези, отчетени само пред телевизионния екран.

В подреждането на топ програмите следва „На фокус с Лора Крумова“ в частта си след новините – излъчвано непосредствено преди „Игри на волята“ в неделя, „Кой да знае?“ по бТВ, новините във вторник и на пето място е „Гласът на България“ – също ново предаване. В класацията се виждат и още няколко програми от новия сезон, стартирали през седмицата, които засега търсят своята лоялна аудитория. Прави впечатление, че хората 18-64 години гледат и националната телевизия БНТ, като две нейни предавания попадат сред топ програмите – една емисия новини и едно публицистично предаване.

В ефир се завръщат и политическите предавания, които скоро ще намерят своето място по-нагоре в класацията, с наближаването на поредните избори.