Седмица 34 – затишие през август

Начело на класацията с топ предавания е емисия новини, следвана от малкото летни предавания в прайм тайма и филмите през уикенда.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 34 – затишие през август

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 19-25 август са на обичайните за сезона по-ниски нива, като и за всички зрители над 4 години и за тези 18-49 години стойностите са под миналогодишните, макар и не с много.

Начело на класацията с топ предавания е емисия новини, следвана от малкото летни предавания в прайм тайма и филмите през уикенда. За отбелязване е, че в първите десет предавания попада дори един епизод от обедния турски сериал, което е необичайно, защото по принцип най-гледаните предавания много рядко са извън вечерните часове.

В рейтингите по-големи разлики спрямо миналата седмица се забелязват при филмите, защото гледаемостта им зависи непосредствено от тяхната популярност и от това дали са подходящи за цялото семейство. Прави впечатление и наличието на доста новинарски емисии в класацията – както обедни, така и дневни. Това се дължи не само на специфичния модел но гледане на телевизия лятото – по-късно прибиране вечер, но и повече дневна телевизия за онези, които са в отпуска, но има обяснение и просто във факта, че в класацията влизат предавания с доста нисък рейтинг и така и по-малко гледани предавания намират място. Всъщност от пето място надолу рейтингите са по-скоро характерни за дневните предавания в активния сезон, но лятото е време за по-малко телевизия, също и с по-разпиляно по кабелните канали гледане, защото когато основните телевизии не предлагат много ново съдържание част от зрителите мигрират към кабелни канали с по-подходящи за личния им вкус теми и предавания.

Това лято беше благодарно на спортни събития и те удържаха гледаемостта добра до скоро. Остават още броени седмици до началото на новия есенен сезон и старта на първите предавания от него, които отново ще върнат зрителите пред телевизорите.