Седмица 34 – двете години съвпадат

Топ програмите се връщат към обичайното си подреждане.

от Redlink
Седмица 34 – двете години съвпадат

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В седмицата между 22 и 28 август средноседмичните рейтинги достигат идентично ниво с това от 2021 година. Резултатите са ниски, всъщност сред най-ниските за лятото, което е нормално за ваканцията и последните летни седмици преди учебната година и края на повечето отпуски.

Промените в средноседмичните рейтинги обаче не са реципрочни на представянето на бТВ. От началото на лятото групата на бТВ поддържа стабилни нива на гледаемост, които макар и да не са високи, но са над миналогодишните резултати на групата и са много стабилни седмица след седмица.

Топ програмите се връщат към обичайното си подреждане. За зрителите над 4 години най-гледаното предаване е турският сериал по бТВ, новините и „Влад“. На четвърто място е филмът за Джак Ричър по Нова телевизия в неделя вечер, като това също не е изненада – по-интересните и популярни заглавия привличат зрители. Доста напред в класацията е „Стани богат“, независимо че това не са нови епизоди на играта, няколко емисии новини влизат в първата десетка с най-гледани предавания. Разбира се рейтингите дори на топ предаванията през лятото са сравнително ниски, освен това в извадката със зрители по-възрастните са доста – обяснимо за държава със застаряващо население – така че техните предпочитания се отразяват на общата класация.

Новият сезон на телевизиите започва още този уикенд, така че другата седмица ще видим различно подреждане на топ предаванията и със сигурност различни рейтинги.