Седмица 33 – има нещо стабилно

от Redlink
Седмица 33 – има нещо стабилно

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 15 – 21 август остават на нива над миналогодишните и поне засега изглежда, че няма да има толкова големи девиации, колкото миналото лято. През лятото на 2021 година и особено във ваканционния период се очакваха нови ограничения във връзка с пандемията през есента и хората явно по-активно са използвали свободното си време, за да са навън, а не пред телевизорите. Промяната в нагласите се вижда по две неща.

На първо място рейтингите през седмица 33, сравнени с предишната, показват ръст на гледаемостта в дневните часове. Това значи, че хората, които са си у дома през деня – включително в отпуска – прекарват част от времето си пред телевизора.

На второ място са промените в рейтингите на двете основни телевизионни групи. Във време на икономически и политически сътресения, телевизията изглежда като нещо стабилно. През летните седмици досега в групите на Нова и бТВ няма драматични спадове, а средните рейтинги са стабилни. Това личи особено добре на фона на миналогодишните девиации.

Подреждането на програмите е без изненади, като увеличеното дневно време гледаемост личи тук по високото класиране на предаванията „Лице в лице“ – с броя от 16 август, с гости служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и Корнелия Нинова – и на „Стани богат“ – и двете се излъчват в ранните вечерни часове и като цяло лятото нямат особено високи рейтинги.

Остават още две седмици до старта на новия ТВ сезон, който със сигурност ще поведе рейтингите нагоре.