Седмица 3 – новини и образование

Средноседмичните рейтинги за периода 15-21 януари се запазват на миналогодишните нива, като остава и тенденцията за лек ръст.

от Redlink
Седмица 3 – новини и образование

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 15-21 януари се запазват на миналогодишните нива, като остава и тенденцията за лек ръст.

При топ програмите има изненада. Играта в прайм тайма на бТВ „Кой да знае?“ отстъпва на трето място, а на първите две е новинарската емисия на бТВ и предаването „Защо, господин министър?“, в което гостува министърът на образованието Галин Цоков. Сред топ програмите се класират с по-високи рейтинги от миналата седмица и съботният и неделният филм по бТВ. За поредна седмица в топ 25 предаванията попада сериала „Вина“ на БНТ.

За зрителите между 18 и 49 години води играта „Кой да знае?“, следвана от предаването „На фокус с Лора Крумова“ в частта му след новините, където се обсъждат проблемите с транспорта в София. За тази целева група сериалът „Вина“ също присъства в класацията на последно място, като наравно с него е и емисията „По света и у нас“ в същия ден.

Класацията на публицистичните предавания потвърждава интереса към прайм тайм програмите по двете големи телевизии бТВ и Нова, като рейтингите на „Защо, господин министър?“, както и „На фокус с Лора Крумова“ са равни или дори над най-високите в последните месеци, което се дължи както на актуалните теми, засегнати в предаванията, но еднакво и на тенденцията за висока гледаемост, която наблюдаваме от началото на годината.