Седмица 27 – също като 2021 година

Средноседмичните рейтинги за периода 4-10 юли се задържат на нивата от последните три седмици и се изравняват с миналогодишните.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 27 – също като 2021 година

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 4-10 юли се задържат на нивата от последните три седмици и се изравняват с миналогодишните. През 2021 година в този период е започнала най-ниската отчетена телевизионна гледаемост, всъщност напълно нормален феномен за летните месеци.

Телевизиите през лятото разчитат на привличане на зрители с интересни филми и по-леко съдържание, подходящо за отпускарския сезон. При липсата на риалити формати, които публиката да следи всяка вечер, на първо място в класацията с топ програмите за зрители 18-49 години се качва филма с Джаки Чан „Около света за 80 дни“, излъчен в неделя вечерта. Предпочитани са и комедийните сериали All Inclusive и „Татковци“. В класацията на най-гледаните предавания са и останалите филми, излъчени по двете големи телевизии в съботните и неделните вечери, освен този на Джаки Чан. Програмата за уикенда се подготвя със заглавия, подходящи за цялото семейство, така че да съберат пред екрана различни поколения зрители.

Различно е подреждането на предпочитаните програми за всички зрители над 4 години. Първите три места са обичайните, като предаването „Защо, господин министър?“ с гост премиерът в оставка Кирил Петков има по-висок рейтинг и за тази зрителска група, и за по-тясната 18-49 години. И в тази класация присъстват филмите от уикенда, също така и всички новинарски емисии, независимо от часа им на излъчване.

Публицистичните предавания са все така зле, като след общия спад на интереса през пролетта през последните две седмици бележат дори малко по-ниски резултати. Изключение прави „Защо, господин министър?“, но и там гостуването на Кирил Петков изобщо не е допринесло за резултат поне близък до най-силните рейтинги на предаването.