Седмица 25 – парламентарни страсти

В цялостната класация на най-гледаните предавания няма особени изненади.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 25 – парламентарни страсти

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичната гледаемост за периода 20-26 юни продължава да е на ниски летни нива и по-зле от миналогодишната, но политическите трусове все пак задържат част от хората пред екраните.

Ръст в гледаемостта спрямо 2021 година има само The Sales House, където са всички популярни детски канали и тази позитивна динамика на групата е характерна за ваканционните месеци.

Правителствената криза е причина три от топ пет предаванията да са политически, като излъчването на живо от парламента на гласуването на вота на недоверие на правителството е на трето място. Разбира се в случая не малко значение има фактът, че гласуването се състоя във времето на вечерните новини, когато хората поначало са пред телевизорите.

В цялостната класация на най-гледаните предавания няма особени изненади. Обяснението с политическата криза е валидно и за присъствието сред топ предаванията на толкова много и различни новинарски емисии и от трите национални телевизии.

На фона на политическите страсти е тъжна картинката на предаванията в прайм тайма или най-гледаното вечерно време. Рейтингите са ниски и нито едно предаване не изглежда да привлича интереса на зрителите между 18-49 години. В първото лято без абсолютно никакив рестрикции за пътувания или просто време навън с приятели, телевизията отстъпва мястото си на най-предпочитано развлечение.

Продължаващите политически кризи около Северна Македония и оставката на правителството предполагат, че и през настоящата седмица ще имаме същата конфигурация от предавания.