Седмица 24 – отличен понеделник

Oще началото на седмицата е задало добрите резултати

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 24 – отличен понеделник

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за зрителите над 4 години в периода 12-18 юни са по-високи от миналогодишните. Интересно е да се отбележи, че и миналата година в този период е имало пик на гледаемостта, но той се е падал през 23-та седмица. Резултатите за седмица 24 са добри не само за показаната на графиката аудитория 4+, но и за зрителите 18-49 години, при които също има подобрение на резултатите спрямо миналата седмица и изравняване с миналата година.

Четири от осемте предавания на първите места са излъчени в понеделник. Очевидно още началото на седмицата е задало добрите резултати. Те личат и по това, че повечето от топ програмите имат ръст в рейтингите. Сред водещите предавания няма големи изненади, нито промени, на първите две места остават новинарския блок на бТВ и турския сериал. Прави впечатление, че с намаление в рейтингите са част от публицистичните предавания. Очевидно след назначаването на правителство интересът към политическите теми започва да утихва. Не се забелязват и предавания с много голям ръст спрямо предишната седмица.

Има интересна динамика в гледаемостта на хората между 18 и 49 години. Поначало в топлите месеци те имат по-късен пик на гледаемост, тъй като са навън до по-късно. През изминалата седмица обаче виждаме изместване на прайм тайма или на най-гледаното време в по-ранен час, сравнено с миналата година, съвпадащ приблизително с новините и предаванията непосредствено след тях.

Седмица 24 е поредната, в която се виждат промени спрямо традиционното поведение на телевизионните зрители през лятото. Предстои интересен сезон за телевизиите.