Седмица 22 – „Стани богат“ по две

Подреждането на топ програмите се връща в обичайното русло.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 22 – „Стани богат“ по две

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Седмицата между 29 май и 4 юни остава със средноседмична гледаемост над миналогодишната за цялата ТВ аудитория над 4 години. Това е добра новина за телевизиите, за които летният сезон е обикновено по-слаб, защото популярните предавания в най-гледаното време вече приключиха. Дори за по-малко гледаща телевизия група като хората между 18 и 49 години, средноседмичните рейтинги са точно колкото миналогодишните.

Подреждането на топ програмите се връща в обичайното русло извън сезона с турския сериал и новините на бТВ на първите две места. Новостите следват непосредствено след това – трето и четвърто място в класирането са за „Стани богат“. През лятото предаването ще предложи на зрителите си нова поредица с благотворителна насоченост, тя заема третото място, но след това се класира повторение на брой от същото предаване, както и повторение на „Маскирания певец“.

Като цяло повечето предавания показват намаляващ зрителски интерес спрямо предишната седмица. Видимо е намалението при политическите и публицистични предавания, където умората от непрекъснатия поток новини вече си казва думата.

Финалната графика показва динамиката на рейтингите та основните ТВ групи. Вижда се ясно, че и групата на Нова и тази на бТВ имат много силна година. Многото канали в портфолиото на НБГ обяснява по-високите средноседмични рейтинги, но и за двете групи тенденцията е позитивна и почти в средата на годината не показва сериозни признаци за намаление.