Седмица 20 – шампион ли е „Като две капки вода“

В историята на телевизията в последните години изключително рядко се виждат такива числа

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 20 – шампион ли е „Като две капки вода“

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичната гледаемост в периода 15-21 май продължава да е над миналогодишната, което вече трудно може да се обясни само през температурите навън, тъй като пролетта дойде, но краят на сезона и приключването на редица популярни предавания със сигурност са отговора за това защо хората гледат толкова много телевизия.

След изключително успешен сезон с рейтинги доста над всяка друго конкурентно предаване, риалити форматът „Като две капки вода“ завършва с рекордно висок резултат. Рейтингът му е малко над този на първия епизод, но в историята на телевизията в последните години наистина изключително рядко се виждат такива числа – превърнато в хора това означава, че всеки пети българин над 4 годишна възраст е гледал финала на предаването.

В класацията за всички телевизионни зрители следват другите фаворити от сезона – Hell’s Kitchen и Ергенът, но те се радват на по-малък интерес.

Графиката ясно показва, че „Като две капки вода“ си остава ненадминат лидер по време на целия сезон, докато останалите предавания имат различна динамика, като Hell’s Kitchen отбелязва много добър завършек на сезона.

Тези данни обаче са само за хората над 4 години, без друг допълнителен филтър.

Същата графика със средните рейтинги на епизодите на предаванията в прайм тайма, но за групата зрители 18-49 години показва, че „Като две капи вода“ има много силно начало на сезона, но след това интересът на тези по-млади зрители е намалял и Hell’s Kitchen се изравнява с него и дори го изпреварва с някои от епизодите си. Така става всъщност и в последната седмица, когато финалният епизод на Hell’s Kitchen има по-висок рейтинг от последния епизод на „Като две капи вода“. На графиката рейтингите на двата епизода на Hell’s Kitchen са усреднени и затова резултатът не изглежда по-висок, но всъщност именно това предаване е начело на класацията с топ предавания за 18-49 годишните. Всъщност независимо за коя група и точно как се подреждат предаванията, безспорният факт е, че сезонът завършва с отлични резултати и много предавания, които имат гарантирания интерес на публиката и могат да продължат и в нови сезони.

Въпросителните около съставянето на правителство продължават да привличат зрители към публицистичните предавания и рейтингите им се задържат по-високи. Начело остава „На фокус с Лора Крумова“ (в частта, която се излъчва след централните новини), която обсъжда възможностите за кабинет с Росен Желязков.