Седмица 2 – новите предавания наближават

Разгледани като разлики по часове, най-видимо е разминаването в дневните часове

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 2 – новите предавания наближават

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичната гледаемост между 9 и 15 януари продължава да е под миналогодишната, като разликата е два пункта, което не е малко.

Разгледани като разлики по часове, най-видимо е разминаването в дневните часове, докато при вечерните предавания има по-малки разлики. Фактор тук е не само миналогодишния ефект от ограничителните мерки, които действаха през зимата, но и топлото време тази година.

В подреждането на топ програмите за всички зрители над 4 години и за тези 18-59 има съвпадения. Най-гледаното предаване и за двете групи са новините по бТВ. С много високи рейтинги са предавания като „Стани богат“, „Черешката на тортата“, публицистичните предавания и вечерните филми през уикенда. Повишеният интерес към публицистиката се обяснява не само с поредните наближаващи избори, но и с липсата на особено интересни алтернативи, доколкото новите сезони на предаванията на двете големи телевизии още не са започнали.

БНТ от своя страна в този „мъртъв“ сезон за другите национални телевизии излъчва два български сериала – „Вина“, към който има добър интерес и епизодите влизат в класацията с топ предавания и „Войната на буквите“, който макар и по-широко обсъждан, всъщност няма толкова добри резултати и за зрителите над 4 години е на 42-ро място, с рейтинг 5.

Междувременно се изяснява и какво и кога ще започне през февруари по бТВ и Нова, като двете големи телевизии подгряват интереса на зрителите с промо анонси за част от предстоящите предавания. Новият пролетен сезон няма да предложи много нови предавания, но и старите са доказали качеството си в привличане на зрители, като на екран ще се върне дори ветеран като „Семейни войни“, макар и в по-ранен часови пояс от преди.

Ето и новите предавания по двете телевизии и онова, което се знае за техния старт: